Završena načelna rasprava o Zakonu o državnim službenicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena načelna rasprava o Zakonu o državnim službenicima

BEOGRAD - Skupština Srbije završila je večeras načelnu raspravu o izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicma, a rad će nastaviti sutra u 10 časova.

Izmenama zog zakona predviđa se produženje roka za sprovođenje javnih konkursa za položaje, do 31. decembra 2009. godine, kada će prestati dužnost postavljenim licima čija radna mesta postaju položaji.

Marković: Neće biti otpuštanja

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Milan Marković kazao je na kraju rasprave da će sistem lokalne samouprave biti sveden na 12.000 do 14.000 zaposlenih i da neće biti otpuštanja, već da će biti dobrovoljni odlasci jer će država dati dobre uslove za to.

On je procenio da će iduće godine od smanjena broja zaposlenih u lokalnoj upravi biti ušteđeno 3,5 milijardi dinara.

Jovanović: LDP neće podržati izmene

Šef poslaničkog kluba LDP Čedomir Jovanović je najavio da ta stranka neće podržati izmene ovog propisa, jer se umesto depolitizacije i profesionalizacije službi, afirmiše partijska država, sada vladajuće koalicije.

Šef poslaničke grupe Nova Srbija Velimir Ilić je ocenio, takođe, da u Srbiji vlada partijska država, i da niko ne može biti na funkciji ako nije u nekoj od vladajućih stranaka.

Buha: Državni aparat uvećan tri i po puta

Milorad Buha (SRS) je ukazao da evropske institucije traže smanjenje administracije, dok se ona u Srbiji povećava. On je naveo da u državnoj administraciji ima 28.500 zaposlenih, a da je za poslednja četiri meseca zaposleno 500 novih radnika.

Državni aparat je od 2000. godine tri i po puta povećan, rekao je Buha, navodeći da Srbija ima dva puta više državnih službenika nego Hrvatska, a tri puta više nego Bugarska, i da država za to izdvaja dve milijarde evra.

Skupština će rad nastaviti sutra načelnom raspravom o Predlogu zakona o udruženjima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opozicija traži odgovornost što nema novih pasoša

Izvor: Kurir, 18.Nov.2008

BEOGRAD, 18. novembra (Tanjug) - Poslanici opozicionih stranaka, u današnjoj načelnoj raspravi o izmenena i dopunama Zakona o putnim ispravama, postavili su pitanje ko će snositi odgovornost zbog toga što građanima Srbije još nemaju nove pasoše i što je onemogućena liberalizacija viznog režima....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.