Završen protest Jedan od pet miliona

Izvor: B92, 14.Dec.2019, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen protest "Jedan od pet miliona"

Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" večeras su "pokucali" na vrata zgrade u kojoj se nalazi sedište najviših pravosudnih organa Srbije u Beogradu.

Kako kaž, to je urađeno da bi "probudili tužilaštvo" da radi svoj posao.

Ispred zgrade gde su sedišta Kasacionog, Apelacionog i drugih sudova organizovano je i prikupljanje potpisa za oslobađane uzbunjivača iz Kruišika Aleksandra Obradovića, koji će biti predati u ponedeljak republičkoj javnoj tužiteljki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zagorki Dolovac.

Neposredno pre kucanja na vrata ispred zgrade je predstavljen, kako su rekli, specijalni gost koji je zamoljen da se obrati - ali je nakon najave usledila tišina, a gosta nije bilo. U pitanju je Zagorka Dolovac.

Potom su okupljeni održali "minut ćutanja za pravdu".

Protest je posle toga završen, a okupljeni su se razišli.

Ni ovaj skup kao ni prethodni nije bio prijavljen i policija ga nije obezbeđivala.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

'1 od 5 miliona': Poziv tužilaštvu da se probudi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Dec.2019

Učesnici protesta "1 od 5 miliona" u subotu uveče su "pokucali" na vrata zgrade u kojoj se nalazi sedište najviših pravosudnih organa Srbije u Beogradu kako bi "probudili tužilaštvo" da radi svoj posao. Sa protesta, na kome je učestvovalo više hiljada građana, zatraženo je oslobađanje uzbunjivača...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.