Zaštitnik gradjana pratiće raseljavanje Roma

Izvor: NaDlanu.com, 25.Apr.2012, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitnik gradjana pratiće raseljavanje Roma

BEOGRAD, 25. aprila 2012. (Beta) - Zamenik zaštitnika gradjana Srbije Goran Bašić najavio je danas da će predstavnici te institucije pratiti raseljavanje Roma iz naselja pored Belvila u četvrtak u Beogradu i da će podneti izveštaj da li su tom prilikom poštovana njihova ljudska prava.

BEOGRAD, 25. aprila 2012. (Beta) - Zamenik zaštitnika gradjana Srbije Goran Bašić najavio je danas da će predstavnici te institucije pratiti raseljavanje Roma iz naselja pored Belvila u četvrtak u Beogradu i da će podneti izveštaj da li su tom prilikom poštovana njihova ljudska prava.U izjavi agenciji Beta, Bašić je rekao da će Romi iz tog naselja biti raseljeni na pet lokacija u Beogradu i 27 lokacija širom Srbije, u odnosu na njihovo mesto prebivališta."Pokušaćemo da, na osnovu smernica koje smo konstruisali uz pomoć medjunarodnih standarda koji se primenjuju prilikom raseljavanja, pratimo kako su ti Romi raseljeni i da li su poštovana njihova ljudska prava", rekao je Bašić.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Ombudsman prati raseljavanje Roma

Izvor: B92, 25.Apr.2012

Beograd -- Zamenik zaštitnika građana Goran Bašić najavio je danas da će predstavnici te institucije pratiti sutrašnje raseljavanje Roma iz naselja pored Belvila...On je najavio da će ta institucija podneti izveštaj o tome da li su tom prilikom poštovana njihova ljudska prava...U izjavi agenciji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.