Zaštititi pse u azilima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2023, 17:27

Zaštititi pse u azilima

Protest za dobrobit pasa u prihvatilištima, drugi u poslednjih sedam dana, održan je danas na Trgu Republike, a među stotinak ljudi koji su na skup došli sa kućnim ljubimcima, nekolicina je nosila transparent sa natpisom "Đubre komunalcima - životinje aktivistima".

Skup je organizovalo nekoliko udruženja za zaštitu životinja, a u isto vreme protest je organizovan i u centru Niša.

Cilj protesta je da se alarmira javnost o neuslovnom smeštaju pasa u prihvatilištima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << širom Srbije, a zahtev je da se takva mesta što pre zatvore.

Prvi zahtevi za zaštitu pasa u azilima usledili su krajem januara kad su se na društvenim mrežama pojavili snimci zlostavljanih, mučenih i uginulih pasa iz azila u Boru, a potom i Staroj Pazovi.

Udruženje za zaštitu životinja "Foksi" (Foxi) iz Stare Pazove počelo je prošle sedmice spasavanje pasa iz prihvatilišta, jer su u njemu, kako tvrde, ustanovljeni neadekvatni uslovi za boravak.

Prihvatilište se nalazi u kompleksu staropazovačkog Javno-komunalnog preduzeća "Čistoća", gde je i Zoo higijena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.