Ljubitelji životinja na protestu u Nišu: Uslovi u prihvatilištima nehumani, novac ne završava tamo gde treba

Izvor: JužneVesti.com, 05.Feb.2023, 17:24

Ljubitelji životinja na protestu u Nišu: Uslovi u prihvatilištima nehumani, novac ne završava tamo gde treba

Oko stotinak Nišlija okupilo se na Trgu kralja Milana kako bi ukazali na problem loših uslova u prihvatilištima za pse u Srbiji. Maja Mitić, jedna od organizatorki, istakla je činjenicu da novac namenjen prihvatilištima retko završi baš tamo, a na loše uslove u prihvatilištima ukazali su i ljubitelji životinja koji su nosili slike na kojima su vide, kako kažu, nehumani uslovi u kojima borave psi.

Iako kažu da je trenutno stanje u niškom prihvatilištu za pse dobro, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ljubitelji pasa protestom u centru tog grada želeli su da ukažu na brojne probleme, koji su pogotovo mogli da se vide na slikama i snimcima iz borskog prihvatilišta.

Kao glavni problem za loše uslove u prihvatilištima širom Srbije Maja Mitić, jedna od organizatorki protesta, ističe to što budžet namenjen za državna prihvatilišta ne završi tamo, pa psi ne retko umiru od gladi.

Ona predlaže i da volonteri vrše nadzor u prihvatilištima, jer je, kako tvrdi, to jedini način da se katastrofalni uslovi poboljšaju.

Budžet koji prihvatilišta dobijaju na godišljem nivou ne završi verovatno za to što je namenjen. Na slikama koje nosimo možete videti da psi ne retko umiru, da nemaju dovoljno hrane, kao ni adekvatne veterinarske usluge. Jedno od rešenja da se taj problem reši da i građani sami vrše kontrolu. To je mnogo bitno iz razloga što mnogi ne znaju šta se zapravo dešava u prihvatilišta - rekla je Mitić.

Da su uslovi u prihvatilištima nehumani saglasni i građani koji su rešili da sa njihovim kućnim ljubimcima i pored hladnog vremena podrže protest.

Uslovi su nehumani u svim prihvatilištima širom Srbije, a i znamo da u šinterajima nema dobrih odnosa sa životinjama, tako da pod hitno mora da se promeni - poručuju Nišlije.

Ljubitelji pasa još jednom su podsetili da je procec udomljavanja jako bitan, kao i da nije rešenje da se pas samo steriliše, prođe program i vrati na ulicu.

Podsetimo, porganizatori protesti su još ranije najavili da današnji protest nema veze sa najavljenom izgradnjom azila za pse, zbog koje je prošlog leta održan protest u Gadžinom Hanu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.