Izvor: Danas, 19.Avg.2022, 14:52

Zapadni Balkan ponovo u fokusu SAD – podrška regionu kako bi ostao na evropskom putu

Zapadni Balkan vraća se u fokus spoljne politike Sjedinjenih Američkih Država, koje su sada spremne da pruže političku i ekonomsku podršku regionu, kako bi ostao na evroatlantskom putu, daleko od uticaja Rusije i Kine. To je ideja vodilja grupe senatora iz obe stranke, Demokratske i Republikanske, koji su početkom avgusta predstavili zajednički nacrt Zakona o demokratiji i prosperitetu na Balkanu, koji ima za cilj podršku ekonomskom razvoju, trgovini i borbi protiv korupcije na Zapadnom Balkanu.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

"Zapadni Balkan ne sme biti prepušten uticaju nedemokratskih aktera sa strane"

Izvor: B92, 19.Avg.2022

Austrija, Češka i Slovačka smatraju da je proširenje Evropske unije na Zapadni Balkan "dugoročni zajednički cilj"...Takođe, rečeno je da taj region ne sme ostati prepušten uticaju nedemokratskih aktera sa strane, izjavili su zvaničnici parlamenata tri zemlje...Predsednik Nacionalnog saveta,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.