Izvor: B92, 12.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za sednicu Saveta za manjine

Novi Sad -- Predsednik Nacionalnog saveta Mađara kaže da ni mesec dana posle zahteva nije zakazana sednica Saveta za manjine.

Laslo Joža je izjavio da ni mesec dana posle zahteva nacionalnih saveta za održavanje sednice Saveta za manjine, na čijem je čelu premijer Srbije Vojislav Koštunica, ta sednica nije zakazana. Joža je za Građanski list rekao da nacionalni saveti žele da od Saveta za manjine traže ubrzavanje donošenja zakona kojima bi bili regulisani funkcionisanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tih tela manjinske autonomije i način njihovog izbora.

On je podsetio da je donošenje zakona o izboru nacionalnih saveta od izuzetne važnosti da bi nacionalni saveti mogli izaći iz sadašnjeg v.d. stanja i obaviti reizbore, pošto su nekima od njih mandati istekli pre više od godinu dana.

Prema njegovim rečima, problem je i u činjenici što sadašnji propisi ne definišu nadležnosti nacionalnih saveta u obrazovanju, kulturi, medijima na manjinskim jezicima i u službenoj upotrebi manjinskih jezika.

Laslo Joža je i koordinator svih nacionalnih saveta sa sedištem u Vojvodini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.