Za sednicu Saveta za manjine

Predsednik Nacionalnog saveta Mađara kaže da ni mesec dana posle zahteva nije zakazana sednica Saveta za manjine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.11.2007.

11:05

Default images

Laslo Joža je izjavio da ni mesec dana posle zahteva nacionalnih saveta za održavanje sednice Saveta za manjine, na čijem je čelu premijer Srbije Vojislav Koštunica, ta sednica nije zakazana. Joža je za Građanski list rekao da nacionalni saveti žele da od Saveta za manjine traže ubrzavanje donošenja zakona kojima bi bili regulisani funkcionisanja tih tela manjinske autonomije i način njihovog izbora.

On je podsetio da je donošenje zakona o izboru nacionalnih saveta od izuzetne važnosti da bi nacionalni saveti mogli izaći iz sadašnjeg v.d. stanja i obaviti reizbore, pošto su nekima od njih mandati istekli pre više od godinu dana.

Prema njegovim rečima, problem je i u činjenici što sadašnji propisi ne definišu nadležnosti nacionalnih saveta u obrazovanju, kulturi, medijima na manjinskim jezicima i u službenoj upotrebi manjinskih jezika.

Laslo Joža je i koordinator svih nacionalnih saveta sa sedištem u Vojvodini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: