Za nasipe uloženo tri milijarde dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2016, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za nasipe uloženo tri milijarde dinara

Pokrajinska vlada uložila je više od tri milijarde dinara u izgradnju i rekonstrukciju 130 kilometara nasipa i sanaciju slabih mesta u hidro sistemu Vojvodine, saopšteno je danas.

Kako je objasnio potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin, godišnje se izdvaja i više od milijardu dinara za održavanje mreže za odvodnjavanje koja je najkompleksnija u Evropi i duga je oko 20.000 kilometara.

Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine je opremljeno plovnim bagerima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kosačicama, mobilnim crpkama velike snage, a u odbrani od poplava primenjuju se najsavremenija rešenja mobilnih brana, kazao je Vasin u Senti.

"Nije bilo ni jednostavno ni lako uložiti toliki novac u vodoprivredu ali se pokazalo koliko je to bila dobra i strateška odluka jer smo 2014. godine odbranili Vojvodinu od poplava, iako smo bili suočeni sa istorijskim maksimumom vodostaja, i pretnjom za 200.000 stanovnika", podsetio je Vasin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.