Vulin: Voleo bih da Tanjug nastavi da postoji, možda ga ipak neko kupi

Izvor: Blic, 05.Nov.2015, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Voleo bih da Tanjug nastavi da postoji, možda ga ipak neko kupi

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin veruje da još ima prostora da neko otkupi Novinsku agenciju Tanjug, te da bi on lično voleo da Agencija nastavi da funkcioniše i da postoji u bilo kom obliku.

- Na žalost, za sada nije bilo interesenata - rekao je Vulin i dodao da je vlada odluku o pravnim posledicama prestanka rada JP Novinska agencija Tanjug donela po zakonu po kome je istekao rok za privatizaciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Preduzeća koja, kako je rekao, nisu privatizovana mora da se rešavaju na ovaj način.

- Još ima prostora da neko otkupi Tanjug, postoji mogućnost da se neko pojavi. Ono što je do nas, mi smo uradili. Obezbedili smo da postoji pravedan i fer odnos prema radnicima, da se nikome ne ostane dužan - naglasio je Vulin.

Govoreći o otpremninama, Vulin je rekao da će biti sve po zakonu, kao i za ostale radnike, i da tu nema nikakve razlike, bilo da je reč o Tanjugu ili bilo kom drugom od 534 preduzeća.

- Svi insistiraju da se država povlači iz medija. Evo država se povlači iz medija, ali nemojmo onda sada očekivati da država ipak ostane u nekom mediju - istakao je Vulin.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.