Vulin: Srbija bi do kraja godine mogla da ispuni obaveze iz poglavlja

Izvor: Blic, 13.Feb.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbija bi do kraja godine mogla da ispuni obaveze iz poglavlja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izrazio je danas očekivanje da će Srbija do kraja godine ispuniti sve obaveze iz poglavlja 19, a koje se odnosi na socijalnu politiku i zapošljavanje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Vulin je na današnjem sastanku sa predstavnicima Evropske unije (EU) i Evropske komisije (EK) razgovarao o položaju Roma i potrebi za novom Strategijom i Akcionim planom za poboljšanje položaja, koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti usaglašeni sa poglavljem 23 o pravosudju.

"Vlada Srbije razume značaj integracije Roma i daljeg unapredjenja njihovog položaja kao najugroženije manjinske grupe, o čemu govori i odluka da se proces nazvan 'Dekada uključivanja Roma 2005-2015. godine' produži i nakon 2015", rekao je Vulin, a saopštilo Ministarstvo.

On je istakao da pitanjem integracije Roma ne treba da se bavi samo jedno ministarstvo, već da treba objediniti snage svih resornih ministarstava, Kancelarije za ljudska i manjinska prava i civilnog sektora.

Vulin se sastao sa predstavnicama Direktorata za pregovore o susedstvu i proširenju EK Martom Garsia-Fidalgo, koordinatorkom za pitanja Roma i Janom Katarinom Lolić Šindelkovom i predstavnicom Delegacije Evropske unije u Srbiji Anom Milenić, a sastanku je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva Nenad Ivanišević.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vulin: Da ispunimo obaveze iz poglavlja 19 do kraja godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izrazio je danas očekivanje da će Srbija do kraja godine ispuniti sve obaveze iz poglavlja 19, a koje se odnosi na socijalnu politiku i zapošljavanje...Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Vulin je na današnjem sastanku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.