Vulin: Na mržnju smo navikli, zaštiti imovinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2017, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Na mržnju smo navikli, zaštiti imovinu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas da grafiti poput "smrt Vučiću" i "smrt Vulinu", koje su ostavili učesnici protesta, ne iznenađuju, da ih je bilo i dosad i da očekuje da ih bude i ubuduće.

Navikao je, kaže, na izlive mržnje, ali da traži da se zaštiti javna imovina od protestanata nezadovoljnih izbornim rezultatom predsedničkih izbora.

Ministar je rekao da su protesti pravo građana, ali je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da nasilje ni slučajno ne sme da se dešava na ulicama.

"I molim sve učesnike da ne dozvole da budu izmanipulisani kao što jesu, što pokazuje ova mržnja. To je nastavak predsedničke kampanje. Mi smo u čitavoj predsedničkoj kampanji imali isključivo poruke "smrt Vučiću". Ništa drugo. Nismo imali nikakvu ideju, nikakav program. Imali smo samo poruke mržnje i to se sada nastavlja na ulicama", rekao je Vulin, komentarišući grafite osvanule nakon jučerašnjeg protesta.

Ne može se, kaže ministar, protestovati protiv naroda, istakavši da je to upravo diktatura, kada se, kako je rekao, traži promena vlasti na ulici i da izborni rezultati zavise od većeg ili manjeg broja ljudi na ulicama.

"Narod je glasao tako kako je glasao i rezultat njegovog glasanja neće se izmeniti na ulici. Demokratija ni u ovoj zemlji, ni u bilo kojoj drugoj tako ne funkcioniše", poručio je Vulin.

"Političke partije koje stoje iza ovih protesta i gospodin (Saša) Janković i gospodin (Vuk) Jeremić treba da izađu, preuzmu odgovornost za ovo što se dešava na ulicama, da budu tu sa svojim pristalicama, to je njihovo legitimno pravo. Protestujte protiv vlade, ali nemojte protestovati protiv sopstvenog naroda", naveo je Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada ostaje posvećena kolektivnom pregovaranju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2017

Vlada Srbije posvećena je kolektivnom pregovaranju, potpisala je 18 kolektivnih ugovora sa predstavnicima sindikata, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, navodeći da nikada dosad nije potpisan tako veliki broj ugovora te vrste..."Smatramo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.