Vulin o protestima: Izlivi mržnje, zaštiti imovinu

Izvor: Mondo, 06.Apr.2017, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin o protestima: Izlivi mržnje, zaštiti imovinu

Ministar Aleksandar Vulin ocenio je da grafiti poput "smrt Vučiću" i "smrt Vulinu", koje su, kako tvrdi, ostavili učesnici protesta, ne iznenađuju, da ih je bilo i dosad i da očekuje da ih bude i ubuduće.

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

  Komentarišući proteste koji se organizuju u Beogradu i nekoliko gradova u Srbiji, Vulin je izjavio da je navikao "na izlive mržnje, ali da traži da se zaštiti javna imovina od protestanata nezadovoljnih izbornim rezultatom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predsedničkih izbora".

Ministar je rekao da su protesti pravo građana, ali je istakao da nasilje ni slučajno ne sme da se dešava na ulicama.

"I molim sve učesnike da ne dozvole da budu izmanipulisani kao što jesu, što pokazuje ova mržnja. To je nastavak predsedničke kampanje. Mi smo u čitavoj predsedničkoj kampanji imali isključivo poruke 'smrt Vučiću'. Ništa drugo. Nismo imali nikakvu ideju, nikakav program. Imali smo samo poruke mržnje i to se sada nastavlja na ulicama", rekao je Vulin, komentarišući grafite osvanule nakon jučerašnjeg protesta.

Vulin je rekao "da se ne može protestovati protiv naroda", istakavši da je to "upravo diktatura", kada se, kako je rekao, traži promena vlasti na ulici i da izborni rezultati zavise od većeg ili manjeg broja ljudi na ulicama.

"Narod je glasao tako kako je glasao i rezultat njegovog glasanja neće se izmeniti na ulici. Demokratija ni u ovoj zemlji, ni u bilo kojoj drugoj tako ne funkcioniše", poručio je Vulin.

"Političke partije koje stoje iza ovih protesta i gospodin (Saša) Janković i gospodin (Vuk) Jeremić treba da izađu, preuzmu odgovornost za ovo što se dešava na ulicama, da budu tu sa svojim pristalicama, to je njihovo legitimno pravo. Protestujte protiv vlade, ali nemojte protestovati protiv sopstvenog naroda", naveo je Vulin.

Novi protesti u Srbiji, u Beogradu šetnja FOTOOvo su zahtevi demonstranataKo stoji iza protesta studenata?

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Na mržnju smo navikli, zaštiti imovinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas da grafiti poput "smrt Vučiću" i "smrt Vulinu", koje su ostavili učesnici protesta, ne iznenađuju, da ih je bilo i dosad i da očekuje da ih bude i ubuduće...Navikao je, kaže, na izlive mržnje, ali da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.