Vučković: Vodi se populistička medijska kampanja    Jovičić: Ne brinite, imaćete još manje mandata

Izvor: Danas, 23.Dec.2015, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučković: Vodi se populistička medijska kampanja Jovičić: Ne brinite, imaćete još manje mandata

Beograd - Nataša Vučković, šefica poslaničkog kluba DS, pitala je juče u Skupštini Srbije šta se dešava sa Komisijom za reformu političkog sistema koja je prošle godine počela sa radom i zašto se kampanja o smanjenju broja poslanika vodi u medijima, a ne u okviru te grupe. Vučkovićevu je interesovalo i da li je u pitanju neka predizborna igra ili je zadatak da se sakrije nešto drugo. Prema njenim rečima broj poslanika ne odlučuje karakter parlamenta i da li on dobro radi ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << ne.

Ona je dodala da se postavlja pitanje ko i iz kojih razloga vodi tu kampanju, kada je ministar pravde juče rekao da je promena Ustava planirana tek za 2017. godinu, što je i zapisano u akcionom planu poglavlja 23.

Vučkovićevoj je odgovorila predsednica parlamenta Maja Gojković, koja je navela da su, koliko je njoj poznato, u dosadašnjem toku debate sve poslaničke grupe iznele nešto što ih spaja, a to je smanjenje broja poslanika. "Pretpostavljam da je debata u medijima prvo krenula od toga", rekla je Gojković.

"S obzirom da brinete o broju poslanika, na svakim sledećim ćete imati sve manje poslanika zbog svega sto ste radili i ostavili iza sebe ovoj zemlji. Na svaki mogući način ste pokušavali da zavučete ruke u džepove građana, a to još uvek radi Bojan Pajtić, koji svakodnevno zavlači ruku u džepove građana Vojvodine", rekao je poslanik SNS Aleksandar Jovičić, podsećajući da su demokrate do pre nekoliko meseci vršile veliki pritisak da se raspišu izbori, a da sada, kada se oni približavaju, od njih beže.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.