Vučić zahvalio Holandiji na podršci: Odnosi dveju zemalja dobri

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić zahvalio Holandiji na podršci: Odnosi dveju zemalja dobri

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Holandije Stefom Blokom.

Vučić je izrazio zahvalnost na podršci koju ta zemlja pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.

Vučić je naglasio da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri, pre svega na planu ekonomske saradnje, ali da je neophodno unaprediti i politički dijalog.

"Zalažemo se za intenziviranje kontakata na najvišem nivou, jer bilateralne posete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kontinuitet susreta doprinose unapređenju sveukupnuh odnosa dveju zemalja, kao i boljem međusobnom razumevanju", rekao je predsednik Vučić i uputio poziv kralju Viljemu Aleksandru i kraljici Maksimi da posete Srbiju.

Tokom susreta, predsednik Vučić je istakao da je za Srbiju od ključnog interesa stabilizacija prilika u regionu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

"Mi smo čvrsto uvereni da dijalog predstavlja jedini put za rešavanje svih otvorenih pitanja", naglasio je predsednik Vučić, ukazavši na neophodnost postizanja istinskog kompromisa, koji bi garantovao trajnu stabilnost na Kosovu i Metohiji.

Ministar spoljnih poslova Holandije Stef Blok rekao je da je veoma važno ostvariti napredak u oblasti vladavine prava, s čim se saglasio predsednik Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.