Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Holandije

Izvor: RTS, 04.Nov.2019, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Holandije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Holandije Stefom Blokom, navodi se u saopštenju Predsedništva.
Kako se navodi, predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Holandiji na podršci koju pruža Srbiji u procesu evropskih integracija i naglasio da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri, pre svega na planu ekonomske saradnje, ali da je neophodno unaprediti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i politički dijalog.

"Zalažemo se za intenziviranje kontakata na najvišem nivou, jer bilateralne posete i kontinuitet sureta doprinose unapređenju sveukupnih odnosa dveju zemalja, kao i boljem međusobnom razumevanju", rekao je predsednik Vučić i uputio poziv Njegovom kraljevskom visočanstvu kralju Viljemu Aleksandru i kraljici Maksimi da posete Srbiju, ističe se u saopštenju.
Dodaje se da je tokom susreta predsednik Vučić istakao da je za Srbiju od ključnog interesa stabilizacija prilika u regionu.
"Mi smo čvrsto uvereni da dijalog predstavlja jedini put za rešavanje svih otvorenih pitanja", naglasio je predsednik Vučić ukazavši na neophodnost postizanja istinskog kompromisa, koji bi garantovao trajnu stabilnost na Kosovu i Metohiji.
Ministar spoljnih poslova Holandije Stef Blok rekao je da je veoma važno ostvariti napredak u oblasti vladavine prava s čim se saglasio predsednik Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić zahvalio Holandiji na podršci: Odnosi dveju zemalja dobri

Izvor: B92, 04.Nov.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Holandije Stefom Blokom...Vučić je izrazio zahvalnost na podršci koju ta zemlja pruža Srbiji u procesu evropskih integracija...Vučić je naglasio da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri, pre svega na...

Nastavak na B92...

Vućić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Holandije

Izvor: Beta Video, 04.Nov.2019

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Holandije Stefanom Blokom (pokrivalica) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.