Vučić za dva dana održao 21 bilateralni sastanak sa stranim zvaničnicima

Izvor: BKTV News, 24.Jun.2017, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić za dva dana održao 21 bilateralni sastanak sa stranim zvaničnicima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za dva dana održao 21 bilateralni susret sa stranim zvaničnicima i predstavnicima organizacija.

Prema njegovim rečima, u tim razgovorima bile su tri stvari ključne, očuvanje mira i stabilnosti, unapređenje regionalne saradnje i konkretizacija ekonomske saradnje.

"Tri su ključne reči: očuvanje mira i stabilnosti, unapređenje regionalnih odnosa i želja za većom i boljom, uspešnijom saradnjom i kako da konkretizujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ekonomsku saradnju, tako da ona donese što plodotvornije rezultate za svaku od zemalja sa čijim smo predstavnicima razgovarali", rekao je Vučić novinarima.

On je dodao da je najduže razgovore imao sa američkom i ruskom delegacijom, a da je lično najviše bio posvećen regionalnim pitanjima i da je u tome "možda bio najbolje koncetrisan".

"Uspeli smo da unapredimo naše i politčke odnose pre svega, ali i da ustanovimo određene konkretne korake za ekonomske odnose" - tim rečima je ocenio rezultate razgovora i svečanosti povodom inauguracije.

Mimo regiona, dodao je, veoma je pozitivno iznenađen predlogom visokog gosta iz Maroka da njihova nacionalna kompanija nađe načina za uspostavljanje linije Beograd-Kazabalanka, što je Srbiji važno za robni prevoz, veći broj srpskih turista, ali i turista iz arapskog sveta.

"Razgovarali smo i sa drugima i opet bih istakao važnost regionalnih razgovora. Da svi pomalo uđu u tuđe cipele, da bolje razumeju probleme. Kada budemo bolje razumeli tuđe probleme onda će i oni jasnije i bolje razumeti naše muke i saslušati naše poglede", rekao je Vučić.

Kao je dodao, Srbija je pokazala da je dobar domaćin.

Vučić je rekao, komentarišući navode hrvatskih medija da mu je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović “ukrala šou” na svečanosti inauguracije, da je to u redu, ali je dodao da se srećan što su mu šou "ukrali" i drugi gosti, jer su svi oni bili deo lepe svečanosti, koja nije bila takmičenje, već saradnja i međusobno savetovanje.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.