Vučić u Jerusalimu podsetio na užase Holokausta: Priča o stradanju male Eve posebno dirnula predsednika

Izvor: Večernje novosti, 22.Jan.2020, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Jerusalimu podsetio na užase Holokausta: Priča o stradanju male Eve posebno dirnula predsednika

Više od 40 lidera, među kojima i predsednik Srbije, prisustvovuje u četvrtak ceremoniji u memorijalnom centru "Jad Vašem" u Jerusalimu Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas posle podne u Jerusalim, gde na poziv predsednika Izraela Ruvena Rivlina učestvuje na Petom svetskom forumu o Holokaustu "Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma".Predsednik je na svom zvaničnom instagram nalogu "Budućnostsrbije" objavio fotografiju sa aerodroma, na kojoj je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sa ambasadorkom Izraela u Srbiji Alonom Fišer Kam i ambasadorom Srbije u Izraelu Milutinom Stanojevićem.PROČITAJTE JOŠ: Vučić: Srbija jedina iz regiona svih šest godina u Davosu"Danas smo u Jerusalimu gde obeležavamo 75 godina od oslobođenja logora Aušvic - Birkenau. Srbija je, iako zauzeta borbom za oslobođenje od okupatora, 27. decembra 1917. godine prva u svetu, javno podržala formiranje države jevrejskog naroda. Srpski narod je delio sudbinu sa jevrejskim narodom tokom II svetskog rata i sve vreme vodio žestoku borbu protiv fašista i njihovih pomagača", napisao je Vučić.On je podsetio da je Srbija prva zemlja u Evropi koja je usvojila zakon o vraćanju imovine žrtava Holokausta koji nemaju naslednike i jedina zemlja koja je na zgradu predsedništva okačila zastavu sa Davidovom zvezdom kako bi obeležila 75 godina Holokausta.U istom postu, predsednik je poručio pratiocima da prati @eva.stories na Instagramu, nalog na kome može da se pročita priča o devojčici Evi, ubijenoj u logoru Aušvic 3 meseca pre nego što je oslobođen.Više od 40 lidera, među kojima i predsednik Srbije, prisustvovaće u četvrtak ceremoniji u memorijalnom centru "Jad Vašem" u Jerusalimu, povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic, logor smrti u kojem su nacisti ubili oko 1,3 miliona ljudi, među kojima više od milion Jevreja.Vučić će sutra imati i zvaničan sastanak sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, a planiran je i sastanak sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom."Posebna je čast što ću, uz četvoricu ili petoricu šefova država i monarha, biti jedan od onih koje će predsednik Izraela Ruven Rivlin primiti u zvaničnu audijenciju posle velikog događaja u četvrtak", rekao je Vučić ranije danas za RTS i dodao da će u Izraelu biti "ceo svet", oko 40 lidera iz Evrope i sveta, među njima i iz regiona Zeljko Komšić, Kolinda Grabar Kitarović, Milo Đukanović.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FRANCUSKI PREDSEDNIK NAPRAVIO SKANDAL U IZRAELU! Makron izbacio policiju iz crkve (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2020

Makron u Jerusalimu učestvuje na petom Svetskom forumu o Holokaustu, koji se održava danas i sutra...Francuski predsednik Emanuel Makron izbacio je pripadnike izraelske policije iz Crkve Svete Ane u starom delu Jerusalima, koja je po međunarodnim pravilima, francuska teritorija...Snimci incidenta...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.