Vučić se sastao sa Boreljom i Lajčakom: Glavna tema KiM; Sastanci i sa drugim svetskim zvaničnicima FOTO

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 10:59

Vučić se sastao sa Boreljom i Lajčakom: "Glavna tema KiM"; Sastanci i sa drugim svetskim zvaničnicima FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom.

"Glavna tema je bila Kosovo i Metohija i Kurtijev pokušaj da u tišini provede etničko čišćenje Srba. Plašim se da EU neće upotrebiti stvarne mehanizme kojima bi primorala Kurtija da odustane od svakodnevnih provokacija i napada na Srbe," stoji u objavi na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Aleksandar Vučić sastao se predsedavajućim CDU Fridrihom Mercom i zamenikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šefa poslaničke grupe Unije CDU/CSU u Bundestagu za pitanja spolјne politike i odbrane, zamenikom člana odbora za spolјnu politiku, EU i odbranu, i izvestiocem za Srbiju u radnoj grupi Unije za Zapadni Balkan Johanom Vadefulom.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Minhenu sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin.

"Dug, otvoren i sadržajan razgovor sa senatorima. Istakao sam da je česta komunikacija između Srbije i SAD, kao izuzetno važnog partnera naše zemlje, od ključnog značaja u jačanju veza između naših zemalja i rešavanju ključnih pitanja od zajedničkog interesa," navedeno je u objavi na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Dodao je da jeu razgovoru ponovio svoju zabrinutnost za bezbednosti srpskog naroda na KiM.

"Ponovio sam veliku zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ističući važnost zaštite njihovih interesa i uslova za normalan život, pogotovo imajući u vidu i poslednji potez Prištine koja je ukinula dinar kao legitimno sredstvo plaćanja, čime je na bezobziran način ugrožena egzistencija srpskog stanovništva," stoji u objavi.

Predsednik Republike Srbije sastao se i sa ministrom spoljnih poslova NR Kine Vang Jiem. "Srdačan susret i odličan razgovor sa kineskim ministrom Vang Jiem, tokom kog smo se osvrnuli na sva najbitnija globalna pitanja kada je reč o bezbednosti i izazovima sa kojima se svet danas suočava.

Razgovarali smo i o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji između Srbije i Kine i još jednom potvrdili čelično prijateljstvo naše dve države i naroda.

Obavestio sam ga o stepenu ugroženosti srpskog naroda na KiM i sve težih uslova za život u južnoj srpskoj pokrajini", napisao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se i sa Janom Borgom, predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), ministrom spolјnih i evropskih poslova i trgovine Republike Malte.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.