Vučić proglasio pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Apr.2017, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić proglasio pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji

Aleksandar Vučić izavio je večeras da je pobedio na predsedničkim izborima u Srbiji jer je po konačnoj proceni za njega glasalo ukupno dva miliona i 35 hiljada birača.

"Za nas je ovo važan dan i pokazalo se u kojem smeru Srbija želi da ide. Pobeda je čista kao suza", rekao je Vučić u izbornom štabu Srpske napredne stranke čiji je on predsednik, i istakao da je da je veoma ponosan što je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dobio poverenje građana.

On je dodao da je dobio 12 odsto više glasova nego svi ostali kandidati zajedno i da su to rezultati bez Kosova i Metohije, kao i da veruje da će tamo dobiti podršku više od 70 odsto građana.

Vučić je ocenio da su izbori pokazali da je većina građana Srbije za nastavak reformskog procesa, za nastavak prijateljstava sa Rusijom i Kinom.

"Važno je da su građani stavili do znanja da žele da idu napred i to brže i jače da idu napred", rekao je Vučić i dodao da nije pobedio "populizmom, demagogijom i šovinizmom", već marljivim radom i jer ljudi prepoznaju to što čini.

On je rekao da su glasovi za "antisistemske kandidate" pokazatelj da je neophodno pokazati razumevanje i brigu za ljude.

Vučić je zahvalio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću što je podržavao Vladu Srbije i onda kada nije imao političku računicu da to učini.

On je najavio da će nova Vlada Srbije biti najverovatnije formirana u naredna dva meseca.

Vučić je obećao da će dati sve od sebe da bude predsendi svih građana Srbije istakavši da će se biriti za svakog čoveka bez obzira da li je glasao za njega ili ne.

On je obećao i da će raditi na podizanju ugleda Srbije u svetu kako bi država bila još lepša i kako bi svi građani mogli njome da se ponose.

Vučić je istakao da će Srbija koja je sada jaka i snažna, biti još jača i apsolutno stabilna.

Zahvalio je svima koji su mu čestitali, istakavši da je dobio više od 1.100 SMS poruka prijetelja i državnika iz zemlje, regiona i sveta.

Vučić je zahvalio koaliconim partnerima na iskrenoj podršci, na čvrstini i odlučnosti, a posebno SNS-u koja je na svojim leđima podnela veliki teret i pokazala da može da ostvaruje rezultate.

Slavlje u sedištu SNS-a proteklo je uz trubače i šampanjac, a okupljeni su Vučićevo obraćanje prekidali skadniranjem "Pobeda, pobeda" i "Aco Srbine".

U sedištu SNS-a su bili i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koalicioni partneri Ivica Dačić, Bogoljub Karić, Aleksandar Vulin, kao i Luka Karadžić, brat haškog optuženika Radovana Karadžića.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.