Vučić o Mladićevoj presudi: Poštujemo tuđe žrtve, ali prestanite da lupate Srbe po glavi

Izvor: BKTV News, 22.Nov.2017, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o Mladićevoj presudi: Poštujemo tuđe žrtve, ali prestanite da lupate Srbe po glavi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas nakon presude generalu Ratku Mladiću da se ovakav ishod očekivao i da je Srbija u stanju da prihvati odgovornost za zločine, za razliku od "nekih drugih".

"Uvek smo poštovali žrtve drugih naroda, ali se ne može reći da je tako i sa druge strane. Svi oni koji su kao pričali o budućnosti i miru i stabilnosti, neka prestanu da lupaju Srbe po glavi. Zaustavite se sa tim licemerjem i pustite da mi razmišljamo o našoj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << budućnosti", istakao je Vučić.

FOTO: AP Photo/Peter Dejong

On kaže da je cela Srbija znala da će biti ovakav ishod i da su svi znali da će Mladiću biti izrečena najteža kazna.

 "Pretpostavljao sam da će ovako biti. Ovaj dan je preemotivan za sve. Naša suza neće naći roditelja u Međunarodnoj zajednici, ali mi treba da sednemo da radimo i izgradimo društvo u kojem ćemo da se borimo i da se niko ne oseća ugroženim, da svi imaju ista prava, da ostvarimo napredak i da nam se ratne strahote nikada ne ponove", rekao je Vučić. Za sve one koji nisu odgovarali, oni koji su vadili oči i kojima nije presuđeno, Vučić je imao poruku.

 "Nek je na sramotu onima koji su takvu pravdu gledali i dozvolili da oni, koji su radili najstrašnije zločine nad Srbima, prođu nekažnjeno. Bez obzira na sve, to ne sme da umanji ono što smo mi radili, niti time pravdamo zločine koje su činili oni koji imaju srpska imena", zaključio je predsednik Srbije.Haški tribunal osudio je danas Ratka Mladića na doživotni zatvor, sa obrazloženjem da je "značajno doprineo izvršenju genocida u Srebrenici i drugih ratnih zločina počinjenih na teritoriji Bosne i Hercegovine".
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.