Želim da verujem da nije bilo sporne izjave Erdogana

Izvor: Press, 14.Jul.2014, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Želim da verujem da nije bilo sporne izjave Erdogana

Vucić je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom rekao da je danas razgovarao sa ambasadorom Turske koji ga je uveravao da izjava predsednika Turske Erdogana o brodovima te zemlje u Neumu nije data i da on želi da veruje da to nije rečeno.



Srbija želi dobre odnose sa Turskom, dodao je, ali želi i Tursku i ostale da zamoli i da im kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << takve stvari nisu prosto nikome u interesu, jer "Srbija mora da vodi računa o stabilnosti i ne može da gleda u nebo ukoliko bi bilo ko na bilo koji način urušavao regionalnu stabilnost".

"Mi u miru i kroz poltiičke procese gledamo da rešavamo probleme i molimo za punu pažnju svih aktera na Zapadnom Balkanu", poručio je Vučić i dodao da ne treba da se gleda ne u prošlost nego u budućnost.

Dejtonski sporazum trebada se poštuje, ponovio je premijer i ocenio da Srbija to i čini, poštujući istovtemeno svoj srpski narod, te podsetio da RS nema vojsku pa stoga ne može da ugrozi bilo koga.

Vučić jer dodao i da je Srbija po međunarodnom pravu spremna da štiti svoj narod kako u Srbiji tako i negove interese svuda u svetu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko veruje, a ko ne veruje Erdoganu?

Izvor: B92, 14.Jul.2014

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić kaže da želi da veruje da premijer Turske nije rekao da će "svako ko dirne Bošnjake imati 100 miliona Turaka protiv sebe"...S druge strane, predsednik RS Milorad Dodik veruje da je Redžep Tajip Erdogan baš tako rekao..."Dodik ima pravo na svoje, a mi na svoje...

Nastavak na B92...

VUČIĆ: Turska tvrdi da Erdogan ono nije rekao, želim da im verujem!

Izvor: Telegraf.rs, 14.Jul.2014

- Srbija želi dobre odnose s Turskom, ali želi i Tursku i ostale da zamoli i da im kaže da ovakve stvari nisu prosto nikome u interesu - poručio je premijer Aleksandar Vučić

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.