Vučić i Dačić: Srbija pokazala da je dobro mesto za dijalog

Izvor: Blic, 05.Dec.2015, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Dačić: Srbija pokazala da je dobro mesto za dijalog

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenili su danas da je Srbija organizacijom ministarske konferencije OEBS povrdila kapacitete ozbiljnog i pouzdanog partnera na međunarodnoj sceni.

"Srbija je tokom prethodnih dana bila centar Evrope i sveta", konstatovao je premijer Vučić.

On je čestitao svima koji su bili angažovani na organizaciji i održavanju konferencije, ali i građanima, i istakao da smo pokazali izvanredno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gostoprimostvo, pravo i lepo i dobro lice Srbije, njeno najlepše lice.

Ministar Dačić je preneo utiske učesnika, preko 40 ministara spoljnih poslova iz celog sveta i njihovih delegacija, te zadovoljstvo načinom na koji je Srbija orgnizaovala taj skup.

"Srbija više nije tema sastanaka, nego je za predsedavajućim stolom", rekao je Dačić.

On je kazao da je Srbija, organizacijom sastanka OEBS, pokazala da može da bude dobro mesto za pokušaje da se dođe do razgovora i nastavka dijaloga.

Na zajedničkoj konferenciji za štampu u Vladi Srbije sa premijerom Vučićem, izrazio veliko zadovoljstvo načinom na koji je Srbija organizovala sednicu Ministarskog saveta OEBS.

Možda bi bilo neskromno da tako kažem, ali konstatacija je svih učesnika zemalja članice i partnera da odavno nije bio tako dobro organizovana sednica Ministarskog saveta. Nikada se skoro nije desilo u 40 godina, osim kada je OEBS formiran, da toliki broj šefova diplomatija bude na jednom mestu“, objasnio je Dačić podsećajući da su na skupu učestvovala 43 ministra.

Takođe je ukazao da nije tako često slučaj da se OEBS koristi za toliki broj bilateralnih susreta, a naveo je posebno prvi sastanak ministara Rusije i Turske posle incidenta u vezi obaranja ruskog aviona. „Time je naš skup dobio na značaju“, naglasio je Dačić.

„Bez obzira što je možda bilo nerealno očekivati da će posle dubokih podela zavladati duh tolerancije i kompromisa, usvojeno je posle duge rasprave nekoliko dokumenata koja su veoma važna, kao što su dokument o borbi protiv terorizma, nasilnog ekstremizma koji vodi ka terorizmu, o mladima i bezbednosti, pitanjima koja se odnose na konkretne razgovore vezane za Moldaviju i Prindestrovlje“, rekao je on.

Dačić je kazao da nije moglo da se dođe do kompromisa o drugim temama, ali i da su svi primetili da je ton kojim su se svi obraćali bio daleko drugačiji od ministarske konferencije u Bazelu, tolerantniji i pomirljiviji.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija pokazala da je dobro mesto za dijalog"

Izvor: B92, 05.Dec.2015

Ministar Ivica Dačić izjavio je da je Srbija, organizacijom sastanka OEBS, pokazala da može da bude dobro mesto za pokušaje da se dođe do nastavka dijaloga...On je, na zajedničkoj konferenciji za štampu u Vladi Srbije sa premijerom Aleksabndrom Vučićem, izrazio veliko zadovoljstvo načinom na...

Nastavak na B92...

Srbija potvrdila da je pouzdan partner na svetskoj sceni

Izvor: Studio B, 05.Dec.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenili su na konferenciji za medije da je Srbija organizacijom ministarske konferencije OEBS-a potvrdila kapacitete ozbiljnog i pouzdanog partnera na međunarodnoj sceni...Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izrazio je veliko...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.