Vučić dobio izmenjeni tekst rezolucije o Srebrenici, ali ga nije pročitao

Izvor: Blic, 01.Jul.2015, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić dobio izmenjeni tekst rezolucije o Srebrenici, ali ga nije pročitao

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je dobio izmenjeni predlog rezolucije koju bi povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici 7. jula trebalo da razmatra Savet bezbednosti UN, ali je rekao da ga još nije pročitao.

Na pitanje novinara u Budimpešti, gde se danas održava zajednička sednica srpske i mađarske vlade, Vučić je rekao da je izmenjeni tekst stigao, ali da je on video samo njegovu naslovnu stranu.

U diplomatskim krugovima agenciji Beta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << danas je rečeno da se Predlog rezolucije o Srebrenici koju bi povodom 20 godišnjice genocida trebalo da razmatra Savet bezbednosti UN i dalje usaglašava.

Kako navode izvori Bete, uobičajena je praksa da se tekst predloga rezolucije menja u skladu s komentarima kako stalnih tako i nestalnih članica Saveta bezbednosti UN.

Britanija je Savetu bezbednosti UN predložila usvajanje rezolucije povodom obeležavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici koji je bio neprihvatljiv za Srbiju, nakon čega je, prema pisanju ruskih medija, Rusija podnela alternativni nacrt rezolucije o BiH.

Kako je već pisao Blic, srpskoj strani je dostavljen nova, izmenjena varijanta britanske rezolucije o Srebrenici, u koju su uneti elementi ruske rezolucije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.