Vučić: Nova rezolucija nije pobeda Srbije

Izvor: B92, 01.Jul.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nova rezolucija nije pobeda Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nov tekst rezolucije o Srebrenici koji treba da usvoji Savet bezbednosti UN ne može da se nazove pobedom Srbije.

"Nijedan tekst rezolucije o Srebrenici za nas ne bi bio lak. Pažljivo ćemo proučiti predlog koji smo danas dobili i radićemo sve što će da zaštiti naše interese", kazao je Vučić novinarima nakon polaganja venaca na spomenik na budimpeštanskom Trgu heroja.

Premijer je dodao da je tehnički teško izvodljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da delegacija Srbije ode 7. jula u Njujork uoči glasanja o rezoluciji, jer 8. jula u Beograd dolazi nemačka kancelarka Angela Merkel.

Premijeru Vučiću uručena je treća verzija britanske rezolucije o Srebrenici, a kako saznaje B92, u njoj ima i elemenata preuzetih iz ruske rezolucije.

Najavljene rezolucije o Srebrenici trenutno su u žiži javnosti u regionu i u Njujorku, gde će Savet bezbednosti UN raspravljati o dva dokumenta, koja su podigla dosta prašine pred obeležavanje 20. godišnjice zločina u Srebrenici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Malo realno da prisustvujem sednici SB UN o rezoluciji

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2015

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će vrlo pažljivo proučiti tekst najnovijeg predloga britanske rezolucije o Srebrenici i dodao da je malo realno da ide u Savet bezbednosti UN u NJujorku 7. jula, kad se o njoj bude raspravljalo, jer u Srbiju stiže kancelarka Nemačke Angela Merkel...Vučić...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vučić: Nepovoljan tekst za Srbiju

Izvor: Akter, 01.Jul.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ni izmenjeni predlog britanske rezolucije o Srebrenici po Srbiju nije povoljan i da Vlada radi sve da zaštiti interese zemlje, ali da je to teško i nijedan tekst za nas ne bi bio lak..Mi radimo svoj posao, ali daleko smo od pobede. Radimo sve što...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.