Vučić čestitao ponovni izbor finskom predsedniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2018, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić čestitao ponovni izbor finskom predsedniku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku ponovo izabranom predsedniku Republike Finske Sauliju Ninistu ističući da Srbija veoma ceni podršku koju joj Finska pruža u procesu evrointegracija, i da će, kao odgovoran i pouzdan partner, i ubuduće razvijati bilateralne i ekonomske odnose sa tom zemljom.

"Upućujem Vam iskrene čestitke na pobedi i rezultatima koje ste ostvarili na predsedničkim izborima, na kojima su Vam građani dali svoj glas, znajući da ćete >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svojim iskustvom i posvećenošću naporno raditi za dobrobit i dalji napredak Finske", naveo je Vučić u čestitki, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

"Želeo bih da naglasim da Srbija veoma ceni podršku koju joj Republika Finska pruža u procesu evrointegracija, i da će, kao odgovoran i pouzdan partner, i ubuduće razvijati bilateralne i ekonomske odnose sa Vašom zemljom.

Finski investitori su više nego dobrodošli u Srbiju, koja nudi veoma povoljno poslovno okruženje i kvalifikovanu, obrazovanu i vrednu radnu snagu", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Finski predsednik Sauli Ninisto (69) odneo je danas laganu pobedu već u prvom krugu predsedničkih izbora, osvojivši 64,4 odsto glasova, pokazali su prvi rezultati.

Najveći Ninistov rival, Peka Havisto iz stranke Zeleni Finske, osvojio je 11,2 odsto glasova, preneo je Rojters.

U trci za predsednika Finske bilo je osam kandidata, a predsednički mandat u Finskoj traje šest godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić uputio čestitku ponovo izabranom predsedniku Finske

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2018

Iskrene čestitke..Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku ponovo izabranom predsedniku Republike Finske Sauliju Ninistu. U čestitki se kaže:..Vučić: Razgovori sa BiH su od velike važnosti..- Upućujem Vam iskrene čestitke na pobedi i rezultatima koje ste ostvarili na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.