Vučić: Vreme je da od Srbije stvorimo zemlju za koju vredi živeti!

Izvor: Telegraf.rs, 19.Avg.2014, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vreme je da od Srbije stvorimo zemlju za koju vredi živeti!

- Vreme je da zemlji ponovo damo bar deo onoga što su joj dali oni koji su joj dali sve, vreme je da prestanemo da kukamo i da se žalimo, da se potrudimo za našu Srbiju. Vreme je za našu žrtvu i naš napor - kaže premijer Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas iz Tekeriša, sa svečanosti u čast 100. godišnjice Cerske bitke, da je vreme da od zemlje za koju je vredelo umreti napravimo zemlju za koju vredi živeti.

- Ime za koje se >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ginulo, za koje smo pobedili mora ponovo da postane naš cilj, san i zavet. Zato moramo da obećamo precima da ćemo ostvariti njihov san i da nam neće biti teško da živimo i radimo za našu Srbiju, da je podignemo i izgradimo, i vratimo je tamo gde joj je mesto – rekao je Vučić na ceremoniji obeležavanja stogodišnjice Cerske bitke.

- To je naš glavni posao i hajde da ga uradimo. Sto godina je prošlo i sad je pravo vreme. Ubeđen da možemo, nemam šta drugo da vam kažem osim dve reči i tražim da je ponavljate sa istom verom koje su imali oni nad čijim kostima danas stojimo – Živela Srbija – rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Prema njegovim rečima, imamo obavezu i dužnost da se na isti način kako su se vojnici pre sto godina borili za Srbiju i ginuli za nju, mi sada za Srbiju radimo i živimo.

- Vreme je da zemlji ponovo damo bar deo onoga što su joj dali oni koji su joj dali sve, vreme je da prestanemo da kukamo i da se žalimo, da se potrudimo za našu Srbiju. Vreme je za našu žrtvu i naš napor – rekao je Vučić.

U Srbiju su, kako je istakao, u Prvom svetskom ratu verovali svi koji su verovali u slobodu, i iz te vere i požrtvovanosti nastala je država u kojoj savremeno pokoljenje ima obavezu da da gradi ono što je nastalo na žrtvi predaka.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Srbija i svi mi nastali smo tada braneći sebe, svoju slobodu i svoju zemlju. Došli smo ovde na Cer da postanemo slobodna i poštovanja vredna nacije i verovali smo u pobedu – rekao je Vučić.

- Mnogo smo vremena potrošili na pogrešne odluke, režime i ratove, ali vratili smo se i spremni smo da osvojimo svoj Tekeriš i Cer. Srbija će nastaviti da slavi svoje pobede i nastaviće da pobeđuje u budućnosti. Živela Srbija! Do konačne pobede – rekao je Vučić.

Srbija danas, kako je objasnio, kao i Prvom svetskom ratu pripada Evropi, ali ne okreće leđa ni Rusima, koje su, kako je rekao, svi zaboravili i protiv kojih su svi danas.

- Mi smo na evropskom putu, ali leđa Srbin prijatelju u nevolji nikad nije okretao – rekao je Vučić.

On je zahvalio i austrijskom ambasadoru na tome što prisustvuje ceremoniji i pokazuje koliko je veliki narod iz kojeg dolazi.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.