Vreme da napravimo zemlju za koju vredi živeti

Izvor: Akter, 19.Avg.2014, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme da napravimo zemlju za koju vredi živeti

Premijer Srbije poručio je danas iz Tekeriša da je vreme da od zemlje za koju je vredelo umreti napravimo zemlju za koju vredi živeti

"Ime za koje se ginulo, za koje smo pobedili mora ponovo da postane naš cilj, san i zavet. Zato moramo da obećamo precima da ćemo ostvariti njihov san i da nam neće biti teško da živimo i radimo za našu Srbiju, da je podignemo i izgradimo, i vratimo je tamo gde joj je mesto", rekao je Vučić na ceremoniji obeležavanja stogodišnjice Cerske >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << bitke.

"To je naš glavni posao i hajde da ga uradimo. Sto godina je prošlo i sad je pravo vreme. Ubeđen da možemo, nemam šta drugo da vam kažem osim dve reči i tražim da je ponavljate sa istom verom koje su imali oni nad čijim kostima danas stojimo - Živela Srbija", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, imamo obavezu i dužnost da se na isti način kako su se vojnici pre sto godina borili za Srbiju i ginuli za nju, mi sada za Srbiju radimo i živimo.

"Vreme je da zemlji ponovo damo bar deo onoga što su joj dali oni koji su joj dali sve, vreme je da prestanemo da kukamo i da se žalimo, da se potrudimo za našu Srbiju. Vreme je za našu žrtvu i naš napor", rekao je Vučić.

U Srbiju su, kako je istakao, u Prvom svetskom ratu verovali svi koji su verovali u slobodu, i iz te vere i požrtvovanosti nastala je država u kojoj savremeno pokoljenje ima obavezu da da gradi ono što je nastalo na žrtvi predaka.

"Srbija i svi mi nastali smo tada braneći sebe, svoju slobodu i svoju zemlju. Došli smo ovde na Cer da postanemo slobodna i poštovanja vredna nacije i verovali smo u pobedu", rekao je Vučić.

"Mnogo smo vremena potrošili na pogrešne odluke, režime i ratove, ali vratili smo se i spremni smo da osvojimo svoj Tekeriš i Cer. Srbija će nastaviti da slavi svoje pobede i nastaviće da pobeđuje u budućnosti. Živela Srbija! Do konačne pobede", rekao je Vučić.

Srbija danas, kako je objasnio, kao i Prvom svetskom ratu pripada Evropi, ali ne okreće leđa ni Rusima, koje su, kako je rekao, svi zaboravili i protiv kojih su svi danas.

"Mi smo na evropskom putu, ali leđa Srbin prijatelju u nevolji nikad nije okretao", rekao je Vučić.

On je zahvalio i austrijskom ambasadoru na tome što prisustvuje ceremoniji i pokazuje koliko je veliki narod iz kojeg dolazi.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Vučić: Vreme da napravimo zemlju za koju vredi žživeti

Izvor: Blic, 19.Avg.2014

Tekeriš - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas iz Tekeriša, sa svečanosti u čast 100. godišnjice od Cerske bitke, da je vreme da od zemlje za koju je vredelo umreti napravimo zemlju za koju vredi živeti. ..- To je naš glavni posao i hajde da ga uradimo. Sto godina je prošlo i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.