Izvor: Politika, 15.Jul.2015, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Verujem u Šulcovu ličnu podršku našem putu u EU

BEOGRAD – Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc pruža čvrstu, jasnu i nedvosmislenu podršku evropskom putu Srbije, izjavio je premijer Aleksandar Vučić i poručio da će Srbija nastaviti politiku mira i stabilnosti.

„Verujem da ćemo imati Šulcovu ličnu podršku u celom timu u Briselu i da ćemo moći da se radujemo priznanju rezultata koje ćemo imati od Brisela”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka sa Šulcom.

Vučih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je zahvalio Šulcu na ličnom angažovanju i na tome što želi da vidi Srbiju kao uređenu zemlju i deo Evrope.

„Ovo je za nas još jedan od važnih dana koji pokazuje da Srbija nije sama, da će imati podršku, ali da niko umesto nas neće da uradi naš posao”, rekao je Vučić.

Premijer je rekao i da je uveren da će Srbija dati svoj doprinos daljem širenju politike mira na Balkanu i u svojim odnosima sa Albancima, Bošnjacima, Hrvatima.

Sa Šulcom su, dodao je, a u razgovoru o očuvanju regionalne političke stabilnosti, sagledali perspektive Srbije, pre svega po pitanju evropskih integracija, kao i da je predsednika EP upoznao sa ekonomskim reformama u Srbiji, o kojima je, kaže, već dosta znao.

„Još jednom sam izneo stav Srbije da Srbija ne misli da lakim rešenjima i jednostavnim merama dolazi do velikih i dobrih rezultata i zato smo bili spremni na teške i bolne mere i već postižemo dobre i bolje rezultate”, rekao je Vučić.

Navodeći da je Šulc jedan od ljudi od kojih može dosta da se nauči, Vučić mu je zahvalio na tome što je za Srbiju odvojio značajno vreme na svojoj balkanskoj turneji.

Vučić je rekao i da Srbija od svojih evropskih prijatelja ne traži milostinju već poštovanje i znanje i dodao da će Srbija, kad bude imala svoje poslanike u EP, imati ozbiljne i odgovorne predstavnike, te da se nada da na to nećemo dugo čekati.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Verujem u Šulcovu ličnu podršku našem putu u EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jul.2015

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc pruža čvrstu, jasnu i nedvosmislenu podršku evropskom putu Srbije, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić i poručio da će Srbija nastaviti politiku mira i stabilnosti..."Verujem da ćemo imati Šulcovu ličnu podršku u celom timu u Briselu i da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Čović: Vlasti u BiH odgovorne za napredak na evropskom putu

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jul.2015

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je danas izvjestiocu Evrpskog parlamenta za BiH Kristijanu Dan Predi u Briselu da vjeruje u podršku EU, ali da je odgovornost za napredak na evropskom putu isključivo na institucijama BiH na svim nivoima...Podsjetivši da u petak, 17....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.