Vučić: Umor od strpljenja prema EU

Izvor: Akter, 19.Maj.2015, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Umor od strpljenja prema EU

Iako se Srbija i dalje suočava sa velikim promenama, ona je spremna da svoju budućnost vidi u punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

To je zaključak koji je novinarka Juronjuza Izabel Kumar iznela posle razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ona je navela da se predsednik srpske vlade požalio na umor od strpljenja u odnosu sa Evropskom unijom.

“Nismo samo uložili >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << mnogo našeg vremena, mnogo energije, političke snage u procese koji se danas odvijaju, već smo započeli najteže moguće ekonomske reforme u Srbiji. Postigli smo mnogo u dijalogu sa kosovskim Albancima, ali onda vidite da niste dovoljno poštovani“, rekao je Vučić.

Premijer Srbije se osvrnuo i na proces normalizacije odnosa sa Kosovom.

“To je veoma teško, to je veoma veliki problem za nas, ali nastavićemo da razgovaramo sa kosovskim Albancima. Moj posao je da brinem o interesima države i da uradim nešto za dobrobit našeg naroda, a nije važno da li se to uklapa u nečiji način razmišljanja“, zaključio je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.