Vučić: Tajkuni više ne vladaju Srbijom

Izvor: Blic, 17.Okt.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Tajkuni više ne vladaju Srbijom

Premijer Aleksandar Vučić se zahvalio svima koji su došli na proslavu sedam godina postojanja SNS, ali posebno se zahvalio predsedniku Tomislavu Nikoliću. Lider stranke je još jednom ponovio da nas u sledećem periodu čeka "rad, rad i samo rad".

Vučić se zahvalio Tomislavu Nikoliću koji je prvi predsednik stranke.

- Mi smo najjača, ali pre svega najodgovornija stranka u Srbiji. Želim da se zahvalim svim koalicionim partnerima - rekao je Vučić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Premijer je rekao da Srbijom više ne upravljaju tajkuni, zahvaljujući politici i reformama koje podrazumevaju bespoštednu borbu protiv korupcije i kriminala, a koje je preduzela vlada čiju okosnicu čini Srpska napredna stranka.

 - Tajkuni su danas u velikom minusu, a Srbija je u plusu -  konstatovao je Vučić obraćajujci se na proslavi sedme godišnjice Srpske napredne stranke u Sava centru u Beogradu.

Osim ponekog naručenog teksta u nekom mediju, dodao je, uticaj tajkuna i političara koji su im pomagali u pljačaknju Srbije, više ne postoji.

Vučić je podsetio da su naprednjaci zatekli zemlju u haosu, da su finansije bile u minusu, a sve privatizacije koje su obavljene bile su kriminalne.

Zahvaljujući odlučnoj politici i merama koje je preduzela aktuelna vlada, ali i razumevanju građana za teške i bolne reforme, sada su finansije u plusu, građani se mogu nadati povećanju plata i penzija, a Srbija je poštovana svuda u svetu, izjavio je Vučić, dodajući da je zbog svega toga moguća "pristojna Srbija".

Vučić je počeo obraćanje zahvalivši se Miloradu Dodiku što je došao.

- Mile nemoj da se ljutiš, mnogo mi je lepo kad vas vidim zajedno, pa bilo to i u Beogradu... Mnogo volimo Republiku Srpsku i mnogo mi je drago kad ste jedinstveni - rekao je Vučić obraćajući se Dodiku i Ognjenu Tadiću (SDS).

Srpska napredna stranka obeležava danas sedam godina od svog osnivanja proslavom u Centru Sava. Poruke podrške su poslali brojni strani i domaći političari, pa je tako predsednik Nikolić poručio da nema bolje vlade od Vučićeve, ministar Ivica Dačić je ispričao zanimljivu anegdotu o tome kako Mrkonjić gradi pruge, a Milorad Dodik je obraćanje završio sa usklikom "Živela Srbija, Živela Republika Srpska".
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Najveći i najodgovorniji

Izvor: Akter, 17.Okt.2015

Srpska napredna stranka je već sedmu godinu za redom najveća, ali pre svega najodgovornija stranka u Srbiji, koja se uhvatila u koštac sa ogromnim problemima koji su joj ostavljeni u nasleđe, izjavio je danas predsednik stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić i najavio da neće stati i da će...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.