Vučić: Srbija podržava sve što doprinosi pomirenju na Zapadnom Balkanu

Izvor: BKTV News, 13.Okt.2017, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija podržava sve što doprinosi pomirenju na Zapadnom Balkanu

Predsednik Vučić je podsetio je u razgovoru s generalnim sekretarom Nordijskog saveta Hejbrotenom da se Srbija zalaže za jače povezivanje zapadnobalkanskih naroda kroz stvaranje regionalne ekonomske zone.

Srbija podržava sve što može da doprinese pomirenju na Zapadnom Balkanu, stabilnosti regiona, kao i njegovom napretku, poručio je danas predsednik Srbije u razgovoru sa generalnog sekretara Nordijskog saveta ministara Dagfina Hejbrotena.

Teme razgovora Vučića >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i Hejbrotena bile su i prednosti nordijskog modela jake regionalne saradnje, kao i o mogućnosti da taj način povezivanja posluži kao primer Zapadnom Balkanu, makar u određenim oblastima saradnje.

Zaključak stručnjaka -najbolje bi bilo da sve zemlje Zapadnog Balkana uđu u EU

Predsednik je, kako je saopštila Pres služba Predsednika, izrazio zahvalnost državama članicama Nordijskog saveta za podršku evropskom putu Srbije.

FOTO: Tanjug/Dragan Kujundžić

Hejbroten je naglasio da su nordijske zemlje, kao male po broju stanovnika, prepoznale prednosti zajedništva i da su, iako ne uvek lako, našle načina da stvore određeni nivo integracije i prekogranične mobilnosti, koja je stvorila uslove za izuzetan ekonomski razvoj.

On je, kako se navodi, ponudio da to iskustvo bude podeljeno sa Zapadnim Balkanom, naglasivši da je, osim ekonomskog napretka, nordijski model saradnje doveo i do velikog poverenja među narodima.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Srbija podržava sve što doprinosi pomirenju na Zapadnom Balkanu

Izvor: Blic, 13.Okt.2017

Srbija podržava sve što može da doprinese pomirenju na Zapadnom Balkanu, stabilnosti regiona, kao i njegovom napretku, poručio je danas predsednik Srbije u razgovoru sa generalnim sekretarom Nordijskog saveta ministara Dagfinom Hejbrotenom...Predsednik je podsetio da se Srbija zalaže za jače povezivanje...

Nastavak na Blic...

Vučić: Srbija podržava sve što doprinosi pomirenju na Zapadnom Balkanu

Izvor: RTV Pink, 13.Okt.2017

Srbija podržava sve što može da doprinese pomirenju na Zapadnom Balkanu, stabilnosti regiona, kao i njegovom napretku, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa generalnim sekretarom Nordijskog saveta ministara Dagfina Hejbrotena.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.