Vučić: Odustajanje od šest tačaka bilo bi poraz države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Odustajanje od šest tačaka bilo bi poraz države

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da ta stranka očekuje da sporazum o šest tačaka sa Ujedinjenim nacijama (UN) oko Kosova i Metohije bude i primenjen, naglasivši da Srbija od toga ne može da odustane.

Prema rečima Vučića, Srbija od tih šest tačaka ne može da odustane jer ukoliko ne dođe do primene sporazuma iz kojeg se, kako je rekao, može izvući kakva-takva korist za Srbe na Kosovu i Metohiji onda nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smisla ništa potpisivati.

Kao da niste potpisali ništa

Država ne sme da bude pasivna, država pred svim međunarodnim forumima mora da raskrinka celu priču oko šest tačaka.

„Ako počne primena šest tačaka onda će ta priča biti drugačija, a ako ne onda je država doživela poraz", objasnio je on na konferenciji za novinare.

Vučić je precizirao da bi eventualno neprimenjivanje sporazuma značilo da ono što se potpiše sa UN ne važi i da praktično "niste potpisali ništa, da sve što kažu lažu i da sve što napišu ne važi"

Prema njegovim rečima i za Rezoluciju 1244 su nam rekli da ne važi, a ako nam sada kažu da tih šest principa ne važi kakvog smisla ima razgovarati ili potpisivati bilo šta sa bilo kim.

"Zašto se ne primenjuje ta rezolucija, gde je tu integritet UN, gde je ozbiljnost", upitao je Vučić.

Statut - ako želimo sebi zlo

Komentarišući statut Vojvodine, Vučić je rekao da su najave vlasti da će se on po svaku cenu, uz tehničke izmene, usvajati u Skupštini, opasne.

"To bi značilo da smo mi jedini narod na svetu koji sebi želi zlo, sumanuto je da budemo jedini ljudi na kugli zemaljskoj koji sebi nameću pravljenje države u državi i stvaraju uslove da jednoga dana neko traži federalnu ili konfederalnu zajednicu ili uslove za otcepljenje od Srbije", naveo je on.

Vučić je dodao da SNS još uvek nije dobila odgovor od Borisa Tadića na "deset tačaka" u kojima su naveli da je statut protivustavan.

Osvrćući se na sednicu Odbora za Kosovo i Metohiju koja je održana u utorak u Zvečanu Vučić je rekao da su poslanici naprednjaka koji su u utorak boravili u Zvečanu Božidar Delić i Borisav Pelević dočekani nedomaćinski.

"Nisu im dali da uđu u salu, a kad su ušli, onda im u prvi mah, nisu dali da govore na sednici Odbora".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.