Vučić: Neće biti promene premijera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2013, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Neće biti promene premijera

BEOGRAD -

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti promene premijera jer bi to trenutno bila loša poruka, ali da će verovatno biti rekonstrukcije vlade.

Vučić je novinarima rekao da će naprednjaci, ako budu hteli i budu bili nezadovoljni radom premijera, tražiti izbore, ali da to za sada nije slučaj.

On je poručio i da on "nije kao neki drugi i da ne radi isto kao takvi" i dodao: "Moj cilj je modernizacija Srbije i napredak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a ne u koju ću fotelju da sednem."

Vučić je ponovio da bilo kakvih promena neće biti sem rekonstrukcije vlade, koja zavisi od onoga što će reći njegova stranka.

Dačić: Promena premijera bi značila izbor nove vlade

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da bi promena na mestu predsednika Vlade Srbije značila izbor nove vlade, ali da su to za sada samo spekulacije i da o tome nije bilo razgovora u okviru vladajuće koalicije.

"Nismo zvanično razgovarali (potpredsednik vlade Aleksandar) Vučić i ja na tu temu jer smo se bavili najvažnijim državnim pitanjima", rekao je Dačić.

"Nije bilo tema oko kojih smo se Vučić i ja do sada razilazili. Mi jedni drugima nemamo šta da zamerimo, ova vlada ima pun legitimitet. Ako neko pokrene tu priču (rekonstrukciju) moramo da definišemo da li hoćemo novu vladu ili samo personalnu rekonstrukciju", rekao je Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije.

Dačić je rekao i da se svi politički činioci u Srbiji treba da okrenu rešenju najvažnijeg političkog pitanja, a to je rešenje problema Kosova i Metohije.

"Potrebna nam je državna saglasnost o pitanju Kosova i Metohije", rekao je Dačić i dodao da mu politički protivnici prebacuju i što vodi dijalog i što možda taj dijalog neće doneti rezultate zbog čega će biti ugrožena evropska perspektiva Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić: Neće biti promene premijera, rekonstrukcija vlade verovatna

Izvor: GdeInvestirati.com, 24.Mar.2013

BEOGRAD - Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti promene premijera jer bi to trenutno bila loša poruka, ali da će verovatno biti rekonstrukcije vlade. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.