Vučić: Ne želim da likujem, ali Srbija nije poražena

Izvor: Blic, 09.Nov.2015, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne želim da likujem, ali Srbija nije poražena

Aleksandar Vučić, premijer Srbije istakao je danas da "Srbiju niko ne može da gazi", kao i da Srbija nije poražena i da uči da ne gubi. On je poručio danas da želi nastavak dijaloga da Prištinom.

- Jedna poslovoca kaže da je bahatos najveći neprijatelj pobede. Ne želim da likujem, ali povodom odbijanja Kosova da bude članica Uneska, hoću da kažem da Srbija nije poražena, i to više nije novost. Srbija sada uči da ne gubi - poručio je Aleksandar Vučić, premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije na današnjoj konferenciji za novinare.

- Ne busamo se, ali ne uzmičemo ni pred kim. Ne saginjemo glavu, ne odsupamo, ali i ne gubimo - rekao je Vučić.

On je dodao da je Srbija za dijaloge i pregovre, ali da neće zapostaviti svoje interese i zapostaviti svoju politiku.

Premijer je rekao da je ponosan na vladu koju vodi, kao i na građane Srbije.

On je rekao da se nada da će uskoro moći da obraduje građane dobrim izveštajem Evropske komisije i MMF-a.

Premijer se zahvalio brojnim ljudima i organizacijama, posebno Savi Janjiću, igumanu manastira Visoki Dečani, što su se na društvenim mrežama borili i širili kampanju da Srbija ne bude primljena u Unesko.

Ivica Dačić je rekao da je ovo što se danas desilo velika pobeda za Srbiju i izrazio veliko zadovljstvo što "Srbija nije sama".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.