Vučić: Srbija više ne gubi, naviknite se na to

Izvor: Mondo, 09.Nov.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija više ne gubi, naviknite se na to

Srbija danas, u najmanju ruku, nije poražena na sednici Skupštine Uneskoa. Srbiju niko ne može da gazi i unizi, stojimo uspravno, ne odstupamo i ne saginjemo glavu. Molim građane da se naviknu na to, poručio premijer Aleksandar Vučić.

Foto: AP Photo/Amel Emric

"Bahatost je najveći neprijatelj pobede i zato ne želim da likujem niti mi Srbi i građani Srbije hoćemo da se pravimo važni. Prvo, Srbija danas, u najmanju ruku, nije poražena. Drugo, to više i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nije velika novost - Srbija polako ali sigurno uči da ne gubi", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Srbija spremna za kompromis na Kosovu

Istakao je da je Srbija spremna za kompromise na Kosovu, ali da svi ispunjavaju dogovoreno.

"Rezolucija u Srebrenici, ekonomska agresija Hrvatske, današnja sednica skupštine Uneskoa i uspešan kraj po svim tim pitanjima najbolji su dokaz za to", rekao je Vučić.

Premijer je istakao da je završeno sa kompleksima i frustracijama.

"Borimo se za a ne protiv... ne uzmičemo ni pred kim. Stojimo uspravno, ne odstupamo i ne saginjemo glavu i zato u najmanju ruku ne gubimo. Molim građane da se naviknu na to",rekao je Vučić.

Predsednik Vlade je istakao da Srbija neće odgovarati uvredama na uvrede Prištine.

"Radite svoj posao, nećemo kamenom na kamen da uzvraćamo, nego hoćemo nastavak dijaloga, rekao je Vučić.

DAČIĆ PREZADOVOLJAN, CITIRA STRIP "ALAN FORD"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić proglasio je "veliku pobedu Srbije".

"Raduj se, Srbijo", poručio je Dačić.

Dačić je parafrazirao Grunfa, lika iz kultnog stripa "Alan Ford", rekavši : "Ako hoćeš da pobediš, nemoj da izgubiš".

Premijer Vučić po prirodi je namršten i ozbiljan, a ja u ovim trenucima ne mogu da suzbijem emocije. Želim da jasno kažem da je ovo velika pobeda Srbije. Siguran sam da se tako oseća svaki pripadnik naroda, svoje ne damo tuđe nećemo, samo smo branili svoje svetinje, nasleđe i principe”, rekao je Dačić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.