Vučić: Korupcija - od najvećeg tereta do nulte tolerancije

Izvor: Politika, 15.Jul.2013, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Korupcija - od najvećeg tereta do nulte tolerancije

BEOGRAD – Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da je strategija za borbu protiv korupcije najveći test za vladu u zemlji u kojoj je politička korupcija bila najveći teret i problem, a koja teži „nultoj toleranciji” za korupciju i kriminal.

Na raspravi povodom akcionog plana za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije, Vučić je rekao da veruje da će Vlada Srbije u narednoj godini uspeti da stvori pravno uređenu državu, što će značiti privlačenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << novih investicija, pravnu sigurnost i prosperitet za građane Srbije.

„Strategija je najveći test za vladu u zemlji u kojoj je politička korucopija bila najveći teret i problem. Zemlja bez korupcije i kriminala u kojoj bi postojala nulta tolerancija jeste ideal kojem težimo, cilj koji nije samo proklamovan već nešto što zaista pokušavamo da učinimo”, kazao je Vučić na skupu u Palati Srbija.

Da bi taj cilj bio ostvaren, dodao je, borba mora da bude neselektivna i u nju moraju da budu uključene sve institucije jer bez saradnje i kordinisane akcije „nema i ne bi bilo rezultata”.

Vučić smatra da su u poslednjih godinu dana postignuti značajni rezultati, a da su problem predstavljali pokušaji političkog nipodaštavanja te borbe uz tvrdnje da je ona selektivna - ali potpredsednik vlade smatra da danas i građani i međunarodna zajednica vide da je ta borba „apsolutno neselektivna”.

„Nema veze da li je neko pripadao vladajućoj koaliciji, poput slučaja Galenika, nekoj opozicionoj stranci ili nijednoj”, istakao je Vučić.

Vucić je rekao da je aktuelna vlada naišla na razoreno društvo, da je postojala nejednakost ljudi pred zakonom i da su neki imali više prava od drugih samo zbog pripadnosti partiji ili bogatstva.

Po Vučićevim rečima, akcioni plan je najvažniji deo Strategije i da bi bez njega ona ostala mrtvo slovo na papiru. On je dodao i da će se strategijom i akcionim planom uspeti i ono što do sada nije u potpunosti učinjeno, a to je stvaranje svih uslova za efikasniji, nezavisni pravosudni sistem.

Vučić je ponovio i da će do kraja godine biti završena sva 24 predmeta sumnjivih privatizacija sa liste Saveta za borbu protiv korupcije.

Javnu raspravu organizuje Ministarstvo pravde i državne uprave o Radnoj verziji akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije

Akcionim planom definisan je okvir za sprovođenje strateških ciljeva koji je predviđen u Strategiji za borbu protiv korupcije. Planom su predviđene konkretne mere i aktivnosti za sprovođenje ciljeva, rokovi, odgovorni subjekti i resursi za realizaciju, kao i definisanje pokazatelja za sprovođenje aktivnosti kojim će se pratiti stepen realizacije i procena uspešnosti postavljenih ciljeva.

--------------------------------------------------------

Vučić: Zasad 60 milijardi protivpravno od privatizacija

BEOGRAD –Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do kraja godine biti završena sva 24 predmeta sumnjivih privatizacija sa liste Saveta za borbu protiv korupcije.

Kako je podsetio, u proteklih godinu dana, u okvru istraga 24 sumnjive privatizacije, podignuto je 115 krivičnih prijava, 89 osoba lišeno je slobode, a ukupna šteta je blizu 80 milijardi dinara.

Na raspravi povodom akcionog plana za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije, Vučić je rekao i da je protivpravna korist stečena tim delima oko 60 milijardi dinara i dodao da se „plaši da će kada do kraja godine budu završeni svi predmeti, ta suma biti višestruko uvećana”.

Tanjug

objavljeno: 15.07.2013

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: "Isteraćemo" nultu toleranciju na korupciju

Izvor: Mondo, 15.Jul.2013

Strategija za borbu protiv korupcije najveći je test za Vladu koja teži "nultoj toleranciji" u zemlji u kojoj je..

Nastavak na Mondo...

Vučić o korupciji: Od najvećeg tereta do nulte tolerancije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2013

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da je strategija za borbu protiv korupcije najveći test za vladu u zemlji u kojoj je politička korupcija bila najveći teret i problem, a koja teži "nultoj toleranciji" za korupciju i kriminal.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić: Strategija nije mrtvo slovo

Izvor: Beta Video, 15.Jul.2013

BEOGRAD - Ponosan sam što Strategija za borbu protiv korupcije nije ostala samo slovo na papiru i što se nije čekalo mesecima i godinama na donošenje Akcionog plana, rekao je prvi potredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.