Vučić: Gradonačelnik Beograda za 10 dana!; Jeste li čuli ijednu moju izjavu o Plenkoviću? Verujem da je njemu žao!

Izvor: BKTV News, 06.Maj.2018, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Gradonačelnik Beograda za 10 dana!; "Jeste li čuli ijednu moju izjavu o Plenkoviću? Verujem da je njemu žao!"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se za desetak dana znati ko će biti gradonačelnik Beograda, ali da je najvažnije da na to mesto bude izabran neko ko je sposoban, nevezano za to da li je žena ili muškarac.

On je, u intervjuu za "Kurir", ponovio i da misli da Siniša Mali neće biti ponovo gradonačelnik.

"Mislim da Siniša Mali nece biti gradonačelnik, baš kao što sam i rekao ranije", naveo je Vučić i dodao da će o tome odlučiti nadležni >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << stranački organi.

FOTO: Tanjug/Filip Krainčanić

"I Siniša zna šta ja mislim i zna da neće biti gradonačelnik", precizirao je Vučić, a povodom pominjanja Irene Vujović rekao da će odgovor biti poznat za desetak dana.

"Znam da je vama za novine zanimljivo, ali ja sam predsednik Srbije i suviše sam ozbiljan čovek da bih u takvim licitacijama učestvovao. Dobićete odgovor u narednih dvadesetak dana", istakao je Vučić, navodeći da je Irena svakako sposobna žena.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da će Srbi i Hrvati imati bolju zajedničku budućnost i biti mnogo bliži nego što su to ikad bili, i nego što su to danas, bez obzira na dnevnu politiku.

"Na to će nas naterati nužnost, život i potreba običnih ljudi", istakao je Vučić u intervjuu za "Kurir" upitan da prokomentariše odnose sa Hrvatskom i to što njeni zvaničnici pokreću teme koje se tiču perioda Drugog svetskog rata.

"Bez obzira na sve to, na tragičnu sudbinu sopstvene porodice, smatram da mi i Hrvati imamo drugačiju, bolju i u nekoj meri zajedničku budućnost. Ne državu, već budućnost, da neko to ne tumači pogrešno", rekao je predsednik.

Vučić u intervjuu za "Kurir" rekao i da je spreman da oprosti, i naveo da njegov posao nije da svoje lične emocije doživljava ponovo i da za to koristi državu Srbiju, već da se ponaša racionalno i odgovorno.

"Mislim da sam neko ko bi mogao danima da govori o stradanjima sopstvene porodice zbog svega što smo doživeli od ustaša u Drugom svetskom ratu. Ali ne zaboravite, moja porodica stradala je i u ovom ratu kad su ''92. godine sve kuće Vučića u Bugojnu spaljene", rekao je Vučić i podsetio da se tada nije bavio politikom, već da je u nju ušao 1993. godine.

On je ukazao i da je teritorija koju zauzimaju i Hrvatska i Srbija i delovi BiH gde žive Srbi i Hrvati ogromna teritorija, a da nas je užasno malo i da je sve manje, i jednih i drugih.

Vučić je ukazao na sela i mesta gde Srbi žive zajedno s Hrvatima i gde imate, kako je rekao, sve veću bliskog pravoslavaca i katolika, "voleo to neko u Beogradu i Zagrebu ili ne".

"Mnogi bi voleli da ja kažem nešto, da opsujem. Kao što ste primetili, nisam učestvovao u raspravama. Neću da razgovaram o pitanju nacizma i ustaškog pokreta na ovim prostorima. O tome nema ni razgovora ni pregovora, o svemu ostalom možemo da razgovaramo", istakao je on.

Na pitanje da li to znači da sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarovic neće razgovarati o prebrojavanju žrtava u Jasenovcu, koristeci savremenu forenziku, on kaže da je tu bilo i nešto gore, a to je da se utvrduje šta je bilo posle toga sa aluzijom na stradale pripadnike ustaškog pokreta.

FOTO: Tanjug/Dimitrije Goll

"Za mene i za našu zemlju je bolje da to ne komentarišem", smatra Vučić.

Povodom odnosa sa Hrvatskom i zapaljivih izjava Vučić odgovara kontrapitanjem - "Jeste li čuli ijednu moju izjavu".

Na primedbu da je bilo izjava i hrvatskih, ali i naših predstavnika, on je rekao da je to zato što postoje dnevnopoliticki interesi određenih ljudi.

"Ne bih uvek naše krivio, jer je to uvek lako. A ne bih ni da kažem da su samo oni krivi, jer za svađu je potrebno dvoje. Mislim da dobro sagledavam i predviđam budućnost, dobro sagledam potrebe. Srbi i Hrvati u budućnosti bice mnogo bliži nego što su to ikad bili i nego što su to danas. Bez obzira na dnevnu politiku. Na to će nas naterati nužnost, život i potreba običnih ljudi", istakao je Vučić.

Povodom izjave hrvatskog premijera Plenkovića o pevanju vicepremijera druge države, Vučić kaže da veruje da je i Plenkoviću žao zbog te izjave. 

"Ali nisu to izjave koje treba naročito i posebno zamerati jer mislim da je to išlo u prilog Ivici Dačiću", ocenio je predsednik.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Irena Vujović jeste sposobna žena, a ko će biti gradonačelnik Beograda, znaće se za 20 dana

Izvor: Blic, 07.Maj.2018, 07:57

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se za desetak dana znati ko će biti gradonačelnik Beograda, ali da je najvažnije da na to mesto bude izabran neko ko je sposoban, nevezano za to da li je žena ili muškarac.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.