Vučić: A, kad je to skupština imala sednice tokom izbora

Izvor: Blic, 02.Mar.2017, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: A, kad je to skupština imala sednice tokom izbora

Premijer Aleksandar Vučić, koji je danas počeo predsedničku kampanju mitingom u Vranju, izjavio je danas da republička skupšština nikada nije zasedala tokom izbora i da ne vidi s kojim pravom opozicija to sada prebacuje vladajućoj stranci.

- Šta je tu novo? Predstavnici prethodne vlasti prekidali su rad parlamenta i na po četiri meseca - rekao je Vučić u Vranju, odbacujući primedbe opozicije da odlaganje sednice parlamenta predstavlja suspendovanje institucija sistema.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
On je rekao da ga zanima podršška naroda, a ne lažna elita i foteljaši, koji se bore da nekome skinu glavu, kako bi oni bili bogati i vozili se avionom.

- Jedan je 12 godina bio na vlasti, a drugog podržava stranka koja je 12 godina vladala Srbijom i radila šta je radila, a danas bi da drži pridike - rekao je Vučić ne navodeći na koje kandidate misli, ali je istakao da nije fasciniran njihovom vikom, niti uplašen njihovom hrabrošću.

- Pa dobro, pojavili ste se jošš jednom, vičite, a mi ćemo za to vreme da gradimo pruge i da pravimo prema Vranjskoj banji, a onda ćemo sve do Niša, 78 kilometara što nedostaje da završimo, a oni samo neka viču - rekao je.

On je, odgovarajući na pitanja novinara u Vranju, rekao da ga zanima samo narod: "Mene narod zanima i očekujem podršku naroda", rekao je Vučić i naglasio da ne želi da se udvara lažnoj eliti.

Na mitingu je poručeno da je pobeda bilo kog kandidata osim Vučića - poraz za Srbiju.

Potpredsednica SNS Marija Obradović poručila je okupljenima da će ovo biti pobednička kampanja i da se izbori moraju završiti prvim krugom.

- Ovo će biti teški izbori, ovi su izbori laki samo za one koji gube, a mi nismo ti - rekla je Obradović i istakla da je potrebna pobeda u prvom krugu da bi se još brže, jače, bolje, što je i jedan od slogana, nastavilo dalje.

Ona je kazala da je ne brinu rezultati ekonomskih reformi, budući da su otvorena nova radna mesta, obnovljene bolnice, škole, fabrike, ali je, kaže, brine drskost i bezobzirnost dosovskih kandidata koji nemaju progam.

- Imaju jedan jedini program i ideju, već šest meseci je slušate - srušiti Vučića, mržnja prema Vučiću. To ne donosi dobro Srbiji, ona mora da ide napred, uz slogu, jedinstvo i ozbiljnost - rekla je Obradović.

Mitingu prisustvuju lider SPS Ivica Dačić i drugih stranaka koje čine vladajuću koaliciju, kao i najviši funkcioneri Srpske napredne stranke.

Miting u punoj hali u Vranju počeo je himnom "Bože pravde", a prisutni su nosili stranačke zastave i obeležja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: A kad je to skupština imala sednice tokom izbora?

Izvor: B92, 02.Mar.2017

Vranje -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da republička skupština nikada nije zasedala tokom izbora...On je naveo da ne vidi s kojim pravom opozicija to sada prebacuje vladajućoj stranci..."Šta je tu novo? Predstavnici prethodne vlasti prekidali su rad parlamenta i na po četiri meseca", rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.