Vučević: Do 12. septembra Novi Sad dobija novu vlast

Izvor: Politika, 28.Avg.2012, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Do 12. septembra Novi Sad dobija novu vlast

Odbornici opozicije predvođene SNS-om predali su juče zahtev za smenjivanje gradonačelnika Igora Pavličića i članova gradskog veća

Novi Sad – Odbornici opozicionih stranaka u Skupštini Novog Sada predali su juče zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Novog Sada, na kojoj bi se raspravljalo o smenjivanju gradonačelnika Igora Pavličić i članova Gradskog veća. Zahtev je potpisalo 35 odbornika i to članova Srpske napredne stranke, Demokratske stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Srbije, grupe „Novi Sad – odmah” (bivši odbornici Dveri i bivši odbornik stranke Nijedan od ponuđenih odgovora) i grupe „Svi za Novi Sad” (Srpski pokret obnove i Romska demokratska stranka). Naprednjaci, koji su glavni inicijatori za prekomponovanje vlasti u ovom gradu, još pregovaraju sa koalicijom okupljenom oko Socijalističke partije Srbije da im se pridruži kako bi imali stabilnu većinu.

Poslednji datum za sazivanje vanredne sednice je, kako kaže Miloš Vučević, predsednik Gradskog odbora SNS-a i kandidat za gradonačelnika, 12. septembar. On je uveren da će do tog datuma biti formirana nova gradska većina.

„Sa SPS-om smo imali kontakt, ali ne možemo da otkrivamo sve detalje pregovora. Razgovori sa socijalistima narednih dana će se intenzivirati”, rekao je Vučević.

On je najavio i da će nova gradska vlast prvog dana obavestiti građane koliko Novi Sad ima para na računu i da li su tačne tvrdnje Igora Pavličića da grad raspolaže sa šest milijardi dinara.

„Daj bože da ima tih šest milijardi, ali postavlja se pitanje zašto nemaju da isplate plate zaposlenima i zašto su sve investicije stale, a novac drže negde ušuškan”, zapitao je Vučević.

Predsednik Gradskog odbora DSS-a Borko Ilić naglašava da će se ova stranka, nakon sve izvesnije promene vlasti u Novom Sadu, zalagati za ukidanje svih autonomaških odluka aktuelne gradske većine.

„Posle velike pobede srpske opcije na Ustavnom sudu, preuzimanje Novog Sada od političkih stranaka koje žele da Vojvodina ima autonomiju u sastavu države Srbije biće kruna pobede tih snaga nad autonomašima”, uveren je Ilić.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući onima koji su ga do sada vodili, Novi Sad je u prethodne četiri godine postao investiciona, kulturna i politička zabit, zbog čega buduću gradsku većinu treba smatrati pobedonosnom za sve koji žele dobro ovom gradu.

Miroslav Parović, lider odborničkog kluba „Novi Sad –odmah”, koji čine isključeni članovi „Dveri”, i isključeni član iz stranke Nijedan od ponuđenih odgovora Živko Ćurčić ističu da će uz rešavanje komunalnih problema glavni cilj nove vlasti biti zatiranje autonomaških procesa.

Prema rečima predsednika Gradskog odbora SPO Vladimira Jelića „odlazeći gradonačelnik Pavličić, koji će biti razrešen u narednih 15 dana”, svojim arogantnim i bahatim ponašanjem uspeo je da rastera koalicione partnere, među kojima i predstavnike SPO. On je najavio da će njihova odbornička grupa podržati Miloša Vučevića kao kandidata za gradonačelnika Novog Sada.

M. M.

-----------------------------------------

Sednica u zakonskom roku

Služba za informisanje Skupštine grada Novog Sada juče je saopštila da je „na zahtev 34 odbornika, podneta inicijativa za smenu predsednice Skupštine grada Novog Sada, zamenice predsednice Skupštine grada, gradonačelnika Novog Sada, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća, sekretara i zamenika sekretara skupštine, predsednika, zamenika predsednika i članova Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetska pitanja, predsednika, zamenika predsednika i članova Gradske izborne komisije, kao i direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća”.

U saopštenju se navodi da će predsednica skupštine Aleksandra Jerkov u zakonom predviđenom roku, na osnovu dogovora sa koalicionim partnerima, sazvati sednicu Skupštine grada Novog Sada po predloženom dnevnom redu.

objavljeno: 29.08.2012.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.