Vršnjačko nasilje u Odžacima, majka tvrdi da njen sin trpi nasilje godinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2019, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršnjačko nasilje u Odžacima, majka tvrdi da njen sin trpi nasilje godinama

U Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Odžacima vršnjačko nasilje. Na času je povređen učenik sedmog razreda.

Majka povređenog dečaka kaže da se sve dogodilo na času matematiike kada je njenog sina povredio drug iz razreda, koji ga je uhvatio za glavu i njome udario u klupu. Nezvanično smo saznali da je nasilju prethodila kraća rasprava među učenicima. Dečak je zadobio posekotinu, a kako kaže Jelena V. njen sin trpi nasilje već godinama.

"Ja sam kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << roditelj tražila, mogu da dokumentujem i svoje dete vaspitavala najbolje što umem i tražim od njih pomoć da se pomogne mom detetu. Moje dete nije neko ko vrši nasilje, on je neko ko trpi nasilje godinama. Šest godina, evo sedma godina u toj istoj školi", rekla je Jelena V. majka povređenog dečaka.

Direktorica Osnovne škoplwe Branko Radičević, Danijela Ćulibrk nije želela pred kameru, ali nam je dala saopštenje u kojem je navedeno da škola odmah reagovala, da je povređeni učenik zbrinut i da su posle toga obavešteni svi nadležni organi.

"Blagovremeno je obaveštena školska uprava, centar za socijalni rad i policijska stanica. Savetnik koji je zadužen za ovu oblast i koordinator za zaštitu dece od naseilja Gradimir Marković je preduzeo sve neophodne mere. Na taj način pošto je kontaktirao rukovodeće organe u školi, dao savet kako i šta da se uradi i nakon toga vrši redovan savetodavni rad", izjavio je Borislav Staničkov, načelnik školske uprave.

Škola je pokrenula disciplinski postupak protiv nastavnice na čijem času se dogodio incident, a u saopštenju koje smo dobili od škole navedeno je da je rasprava u okviru disciplinskog postupka na kojoj će biti saslušani svi akteri zakazana za četvrti oktobar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.