Vršac postavio nove javne česme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2019, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršac postavio nove javne česme

Javno komunalno preduzeće "Drugi oktobar", krajem prošle godine, nabavilo je oko 20 javnih česmi. Česme su postavljene pored novoizgrađenih i obnovljenih dečijih igrališta kao i na najfrekventnijim deonicama u gradu.

Najpre su zamenjene stare i dotrajale česme, na uglu ulica Nikole Tesle i Jaše Tomića,a zatim i na ulazu u Gradski park kao I na uglu Fruškogorske i ulice Drugog oktobra.

Zatim su postavljene nove česme na Trgu Nikole Pašića,kod Gradske bolnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Gimnazije kao i pored svih dečijih igrališta.Trenutno se izvode radovi na uglu ulica Sarajevske i Kopaoničke ulice.

Postavljena je I česma pored teretane na otvorenom u Balkanskoj ulici koja ne radi jer je sve vreme na meti huligana.

Sa druge strane građani,posebno roditelji sa malom decom koji dane tokom leta provode uglavnom na igralištima I u Gradskom parku više su nego zadovoljni.

Česme su postavljene i u naseljenim mestima Kuštilj, Mali Žam i Gudurica a u planu je i postavljane česmi na Kuštiljskom i Guduričkom putu,naselju Hemograd kao i na dugim lokacijama u gradu i na selima.

Bitan detalj je da se prilikom odabira česmi vodilo računa o očuvalju karakterističnog izgleda grada, u duhu banatske arhitekture, ali da u isto vreme zadovolje savremene standard I budu prepoznatljive za grad Vršac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.