Vordsvort: Šta bi stvarnom svetu značio izbor Srbije?

Izvor: S media, 06.Mar.2010, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vordsvort: Šta bi stvarnom svetu značio izbor Srbije?

Ambasador Velike Britanije u Beogradu Stiven Vordsvort kaže da niko od Srbije ne traži da napravi izbor između Evropske unije i Kosova, jer to, kako je rekao, stvarnom svetu ne bi ništa značilo.

Vordsvort: Niko od Srbije ne traži da bira između Kosova i Evropske unije"U situaciji kad je više od 80 odsto članica EU priznalo Kosovo, šta bi stvarnom svetu značio izbor Srbije između Kosova i Unije? Budimo realni i praktični, jer sve države EU žele da vide Srbiju kako >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << napreduje ka članstvu, ukoliko ispuni uslove", rekao je Vordsvort za novosadski list "Nacionalni građanski".

On je dodao da su EU poznati oprečni stavovi između Beograda i Prištine i da nijedna od članica ne želi iza sebe ostavlja "crnu rupu" po tim pitanjima.

"Sve države članice Unije saglasne su s tim da Kosovo ima evropsku perpspektivu, pa i one koje ga nisu zvanično priznale. Niko ne želi da vidi nikakvu crnu rupu iza sebe. Dakle, moramo da vidimo kako da tiho i smireno rešimo taj proces, pa da najzad celu tu oblast smestimo gde svi želimo da bude, a to je Evropska unija", rekao je Vordsvort.

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je nedavno da će Srbija uvek izabrati Kosovo ukoliko bude pred izborom - KiM ili EU.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Vordsvort: Šta bi stvarnom svetu značio izbor Srbije?

Izvor: Blic, 06.Mar.2010

Ambasador Velike Britanije u Beogradu Stiven Vordsvort kaže da niko od Srbije ne traži da napravi izbor između Evropske unije i Kosova, jer to, kako je rekao, stvarnom svetu ne bi ništa značilo. Vordsvort: Niko od Srbije ne traži da bira između Kosova i Evropske unije.."U situaciji kad je više...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.