Izvor: Blic, 21.Avg.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila Predlog zakona o opštoj bezbednosti proizvoda

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o opštoj bezbednosti proizvoda kojim se omogućava maksimalna zaštita života i zdravlja potrošača, kao i poštenija tržišna konkurencija privrednih subjekata.



Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, vlada je obrazovala privremene organe u opštinama Ruma, Knjaževac i Prijepolje i imenovala predsednike i članove privremenih organa ovih opština.

Usvojen je i Zaključak o utvrđivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osnove za zaključivanje Protokola o unapređenju trilateralne saradnje u borbi protiv kriminala, a posebno prekograničnog kriminala sa vladama Rumunije i Bugarske.

Članovi vlade, kako je saopšteno, razgovarali su i o zahtevima vojnih rezervista bivše Treće armijske oblasti koji traže da im se isplate razlike u dnevnicama. Dogovoreno je da se nastave razgovori rezervista sa predstavnicima resornih ministarstava i da Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, u dogovoru sa njima, formira novu radnu grupu koja će ih zastupati.

Vlada je uputila apel svim državnim organima i jedinicama lokalne samouprave da pomognu ugroženim opštinama koje poslednjih dana imaju problema sa vodosnabdevanjem.

Potpredsednik vlade Božidar Đelić imenovan je za nacionalnog koordinatora za predpristupnu pomoć Evropske unije, a ministarka finansija Diana Dragutinović za nacionalnog službenika za akreditaciju. Njihov zadatak je da obezbede partnerske odnose između Evropske komisije i Vlade Srbije, kao i drugih institucija i korisnika, navedeno je u saopštenju.

Prihvaćen Dinkićev predlog o prijavi imovine funkcionera

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za ekomoniju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić predložio je danas da se u Zakon o agenciji za borbu protiv korupcije doda odredba kojom će se svi funkcioneri obavezati da objave ličnu imovinu, kao i sve što su dobili od države na korišćenje. Dinkićev predlog iznet na današnjoj sednici Vlade Srbije je prihvaćen, izjavio je agenciji Beta Dinkićev savetnik za štampu Nikola Papak.

"Ministarka pravde Snežana Malović je prihvatila predlog i rekla da će biti unet u Predlog zakona", naveo je on.

Dinkić je ranije najavio da će tražiti pooštravanje propisa kojima bi se sprečila korupcija i svi funcioneri obavezali da javnosti saopšte svu svoju imovinu na početku i na kraju mandata, "uz pretnju zatvorskom kaznom ako se proverom utvrdi da nešto nije u redu".

Prema važećem zakonu, funkcioneri su obavezni da podatke o imovini dostave Odboru za sprečavanje sukoba interesa, ali ne i da ih stave javnosti na uvid. Obaveza se nije odnosila na imovinu koju su dobijali na korišćenje po stupanju na funkciju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.