Vlada danas usvaja Zakon o koncesijama

Izvor: S media, 13.Okt.2011, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada danas usvaja Zakon o koncesijama

Vlada Srbije trebalo bi danas da usvoji predlog Zakona o koncesijama i javno privatnim partnerstvima, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu finansija Goran Radosavljević.

Vlada Srbije usvojiće danas predlog Zakona o koncesijama i javno privatnim partnerstvima, a taj zakon će otvoriti velike mogućnosti za investicije, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu finansija Goran Radosavljević.

Govoreći na skupu o održivom razvoju u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Sajma ekologije "Eko fer" i energetike, on je rekao i da je u toku izrada izmena i dopuna Zakona o javnim nabavkama, kao i da će uskoro početi javna rasprava.

Cvetković: Brisel odao priznanje Vladi Srbije

Izbori možda i pre roka

Vučić: Vlada zadužila zemlju za 5,7 milijardi evra

Zakon o koncesijama i javno privatnim partnerstvima će biti veoma značajan za lokalne samouprave, s obzirom da je Zakon o javnoj svojini stupio na snagu prošlog četvrtka, rekao je državni sekretar, navodeći da će imovina biti preneta lokalnim samoupravama u naredne dve godine.

Javno privatna partnerstva otvoriće velike mogućnosti lokalnim samoupravama pre svega u oblasti komunalnih delatnosti, ocenio je Radosavljević.

Kada su u pitanju javne nabavke, on je rekao da je radna grupa, koju čine predstavnici ministarstva, PKS i privrednici, ``aktivnija u prethodna dva meseca``. Prema njegovim rečima, između ostalog, biće izmenjen član 52 Zakona o javnim nabavkama, koji se tiče kriterijuma za najpovoljniju ponudu, tako što će biti uvedena dva nova -ekološki i energetska efikasnost.

Ministarstvo finansija očekuje da će u narednih nekoliko meseci biti usvojen i Zakon o razvojnoj banci, koja će pre svega finansirati ekonomske projekte, mala i srednja preduzeća, izvoz, kao i energetsku efikasnost, rekao je on.

Radosavljević je najavio da će u narednih mesec dana početi i javna rasprava o Zakonu kojim će biti uvećana i objedinjena postojeća finansijska sredstva iz budžeta -donacije, fondovi, krediti...

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada usvojila Predlog zakona o koncesijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2011

BEOGRAD -..Vlada Srbije usvojila je danas na sednici Predlog zakona o koncesijama i javno-privatnim partnerstvima, izjavio je šef vladine kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović...U Ministarstvu finansija očekuju da ovaj zakon otvori velike mogućnosti za investicije..."Zakon o koncesijama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.