Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije od sutra u Nišu - Glanca se grad, kasarne spremne za premijera i ministre

Članovi Vlade Srbije i premijer Aleksandar Vučić sutra počinju višednevni boravak u Nišu.

Ranije je najavljeno da će Vlada Srbije boraviti u Nišu do 19. oktobra, a njeno privremeno sedište biće obnovljeni Oficirski dom.

Vlada je saopštila da će se njeni članovi najpre sastati s čelnicima Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a na tom sastanku će biti i gradonačelnici i predsednici svih opština s tog područja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
NEMA SKUPIH HOTELA Ovde će spavati Vučić i ministri u Nišu

Sastanak će, kako je najavljeno, početi u 17 časova u Oficirskom domu.

I Edi Rama dolazi u Niš

Za petak, 14. oktobar, u Nišu je zakazan Biznis forum 200 firmi iz Srbije i 100 iz Albanije, na kojem će, pored članova Vlade Srbije, niti i premijer Albanije Edi Rama. Taj skup u Oficirskom domu počeće u 10 časova.

Pročitajte još

Ministri i premijer Vučić posetiće u Nišu kasarnu "Aerodrom" i Klinički centar, okolne opštine, naučne i druge usanove.

Za 16. oktobar predviđena je poseta Grdelici, Vranju, Vladičinom Hanu i Surdulici.

Od ponedeljka, 17. oktobra, do srede, 19. oktobra, premijer i drugi članovi Vlade posetiće Leskovac, Vlasotince, Prokuplje, Kuršumliju, Žitorađu, Nišku banju, Belu Palanku i Svrljig.

Ranije je najavljeno da će premijer i ministri biti smešteni u jednoj od niških kasarni, ali još nije saopšteno u kojoj.

Vlada Srbije još nije potvrdila kada će se premijer sastati s građanima Niša. Najverovatnije će to biti subota 15. oktobar, pošto je u programu dostavljenom medijima navedeno da je za taj dan predviđena poseta Nišu.

Kako Beta saznaje, interesovanje građana za susret s premijerom je veliko, ali su mnogi obavešteni da nisu dobili termin za to.

Poslednjih dana su u Nišu vidne pripreme za dolazak gostiju: komunalci užurbano čiste ulice, prefarbani su su svi grafiti na Keju pored Oficirskog doma koji obezbeđuje policija i u koju se ne može ući bez posebne dozvole Vlade i Privredne komore Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.