Potvrđeno: Vučić i ministri se na nedelju dana sele u Niš

Izvor: JužneVesti.com, 11.Okt.2016, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeno: Vučić i ministri se na nedelju dana sele u Niš

Otvaranje srpsko-albanskog poslovnog foruma, susreti sa gradonačelnicima, obilazak opština na jugu zemlje, poseta fakultetima, spavanje u kasarni - ovako će ukratko izgledati nedelju dana u životu premijera i članova Vlade Srbije. O razgovoru sa građanima nema detalja. 

Vučić će se prvog dana posete, piše u planu aktivnosti koji je dostavljen medijima, u Oficirskom domu sastati sa načelnicima Nišavskog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga, gradonačelnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i predsednicima opština.

Kako je ranije potvrđeno, drugog dana boravka u "Ratnoj prestonici" premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama će govoriti na poslovnom forumu Srbija – Albanija.

U planu je i poseta državnog vrha Vojnom aerodromu, gde će, naglašeno je u programu, i ručati sa vojnicima 63. Padobranskog bataljona, koji obeležavaju Dan padobranaca. Zatim će, prema najavama rektora Univerziteta u Nišu, premijer otići u posetu Elektronskom fakultetu, a istog dana obićiće i niški Klinički centar.

Tokom vikenda će premijer obići Grdelicu, Vranje, Vladičin Han i Surdulicu, dok će početkom iduće nedelje posetiti Leskovac, Vlasotince, Prokuplje, Kuršumlijiu Žitorađu, Nišku Banju, Belu Palanku i Svrljig.

U programu posete jugu Srbije se ne navodi gde će premijer i ministri spavati.

Ipak, prema ranijim najavama samog predsednika Vlade, on i članovi njegovog kabineta bi trebalo da spavaju u vojnim objektima.

Kako novinari nezvanično saznaju, za privremeni dom odabrana je kasardna "Knjaz Mihailo" u naselju Jagodin Mala u Nišu.

I pored brojnih najava da će premijer pričati sa građanima, koji su se i na raznorazne načine prijavljivali za taj razgovor, u planu koji je dostavljen iz Vlade Srbije ta aktivnost nigde posebno nije izdvojena.

Zapravo, iako Vlada u Niš stiže za nekoliko dana, još se i ne zna kako bi građani mogli da se prijave za razgovor sa premijerom.

Na sajtu Vlade Srbije su i dalje stari podaci, pa tako piše da će "Prvi prijem stranaka biti organizovan 8. jula 2016. godine, u terminu od 5.30 do 8.30 ujutru".

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.