Izvor: B92, 23.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vijesti: Vlast vrši pritisak da 9. februara svi glasaju

Podgorica -- Stranački funkcioneri Demokratske partije socijalista na partijskim sastancima po mesnim zajednicama uoči ponovljenog glasanja na predsedničkim izborima 9. februara otvoreno saopštavaju da svi građani koji su "na državnim jaslama" ovaj put moraju da izadju na birališta, pišu "Vijesti".

Sekretar opštinskog odbora DPS Podgorice Novak Vukčević, prema pouzdanim informacijama "Vijesti", u utorak je na sastanku sa aktivistima DPS u prostorijama Narodnog univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Milun Božović" najavio da će svim državnim službenicima, posebno onima koji nisu članovi DPS, biti rečeno da treba da glasaju 9. februara, a da je njihova stvar koga će zaokružiti. U izjavi za "Vijesti" Vukčević je, odgovarajući na pitanje da li to znači da će državni službenici i ostali zaposleni koji zavise od budžeta biti suočeni sa pretnjama u vezi radnog mesta, kazao da toga neće biti. On je rekao i da nije tačno da su pojedini rukovodioci zaposlenima uoči izbora 22. decembra otvoreno saopštavali da ne dolaze na posao ako ne izađu na birališta. "Nećemo nikoga prisiljavati da glasa, ali smatramo da je naša obaveza da ljudima koji se izdržavaju iz budžeta kažemo da Crna Gora mora da ima predsjednika, da svaki novi izbori koštaju 1,5 miliona eura i da će to da ide na njihovu štetu". Vukčević je naveo da će upozoravati korisnike budžeta da će biti na njihovu štetu ako ne budu izašli na izbore.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.