Veliko interesovanje za upis u kikindsku PU Dragoljub Udicki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2021, 15:10

Veliko interesovanje za upis u kikindsku PU "Dragoljub Udicki"

Upis u kikindsku Predškolsku ustanovu "Dragoljub Udicki" zvanično je završen 15. maja ali prijave roditelja još pristižu. Ono što je  lepa vest sa severa Banata je podatak da je ove godine značajno veći broj najmlađih - odnosno devojčica i dečaka od jedne do tri godine. Zbog kašnjenja konačnih lista upisa, roditelji ne treba da brinu – kažu u kikindskoj Predškolskoj ustanovi.

Iako je zvaničan datum upisa dece u kikindsku Predškolsku ustanovu "Dragoljub Udicki" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << već prošao, prijave roditelja i dalje pristižu. Veći broj dece podrazumeva i drugačiju organizaciju rada, pa stoga kasne i konačne liste upisanih devojčica i dečaka.

Kristina Drljić, direktorka PU "Dragoljub Udicki" Kikinda: "Mi prosto moramo da izađemo u susret roditeljima koji rad i koji nemaju dečicu kome da ostave. Iz tog razloga, mi svakodnevno razgovaramo sa kikindskom Gradskom upravom i gradonačelnikom i pronalazimo rešenja"

U odnosu na prošlu godinu, čak 120-toro dece više upisano je u jaslene grupe. Taj bejbi bum je divna vest, koja zahteva maksimalnu iskorišćenost kapaciteta i radnog prostora, kao i formiranje više vaspitno-obrazovnih grupa.

Robert Vunjak, pedagog u PU "Dragoljub Udicki" Kikinda: "Jasleni uzrast popdrazumeva posebne uslove, što se tiše prostornih krakteristika. Tako da moramo da prilagodimo prostort, a za to nam treba vreme. Stoga, molimo roditelje da budu strpljivi.“

Kristina Drljić, direktorka PU „Dragoljub Udicki“ Kikinda: "Mi ćemo dati sve od sebe da svu decu upišemo, da ne bude liste čekanja, ali zbog svih tih okolnosti konačni spiskovi upisa biće poznati tek u avgustu. Ali, roditelji svakako nemaju razloga za brigu.“

Na osnovu interesovanju roditelja, tokom leta će biti organizovan rad dežurnih vrtića na teritoriji grada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.