VUČIĆ O SLUČAJU SAVAMALA: Iza rušenja stoje najviši organi gradske vlasti! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 08.Jun.2016, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ O SLUČAJU SAVAMALA: Iza rušenja stoje najviši organi gradske vlasti! (VIDEO)

Nesumnjivo je da iza rušenja objekata u Savamali stoje najviši organi gradske uprave u Beogradu i oni će snositi odgovornost, izjavio je danas kandidat za premijera Srbije Aleksandar Vučić.

- Nesumnjivo iza onoga što se desilo u Savamali, što je neprijatno, siguran sam da nisu znali kakvi će detalji da budu, da im nije bila kriminalna i loša namera, ali urađeno je nešto loše. Iza toga stoje najviši organi vlasti u Beogradu i oni će snositi i krivično pravnu i prekršajnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i svaku drugu vrstu odgovornosti - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Istakao je da neće da govori o detaljima, da su za to nadležni policija i tužilaštvo, da će oni to da rade, ali da je njegova obaveza kao predsednika vlade da to kaže, jer neće da mu kažu u budućnosti da je bio isti "kriminalac" kao oni koji su nekada vladali, a za vreme čije vladavine se pod fantomkama hapsio predsednik države.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kaže da je za njega važno pitanje odgovornosti i da li znamo šta se dogodilo, a da je sve rekao zbog građana, koji su bili zabrinuti zbog onoga što se dešavalo u Savamali.

Aлександар #Vucic: “Иза рушења у #Savamala стоје највиши органи управе Града #Beograd и сносиће последице пред законом.“ #KZN

— СНС СРБИЈА (@sns_srbija) June 8, 2016

Na pitanje da li ovo znači da gradonačelnik Beograda Siniša Mali nema više njegovu podršku, Vučić je odgovorio da, ako govori kao običan građanin, ne poznaje gradonačelnika ko je više uradio za Beograd od Siniše Malog.

- Siniša Mali je uradio više nego ijedan gradonačelnik, spustio je dug Beograda za 260 miliona evra. Napravio najlepše šetalište u Evropi. On gradi i završava gradnje u centru i oko grada, zato moje mišljenje o tome kakav je gradonačelnik Siniša Mali ne može da se promeni. Ipak postoje raznovrsne odgovornosti - rekao je Vučić, istakavši da niko nije ovlašćen iz vlasti da izvršava krivična dela.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vučić je rekao da nije došao da o Savamali govori i objašnjava onima koji ga mrze i onima koji će uvek da budu protiv modernizacije.

- Danas sam došao da govorimo zbog običnih građana koji su bili zabrinuti jer se nešto dešavalo pod okriljem noći i koji ne žele da se to dešava. Njima se obraćam i zbog njih imam obavezu da danas o ovome govorim - kazao je Vučić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Rekao je i da nikome neće da objašnjava stvari koje bi bile nelogične i da na nekog svaljuje krivicu, iako su se medii spremali na takav scenario, te da time podvlači razliku između sadašnje i nekih ranijih vlasti, za vreme čije vladavine nismo saznali ko su bili oni koji su pod fantomkama hapsili Miloševića.

- Ponosan sam na činjenicu da sam predsednik vlade gde se istina ne krije i što građani mogu da imaju poverenje u svoje institucije i u istinitost podataka koje te institrucije iznose - rekao je Vučić.



(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za Savamalu odgovoran vrh gradske vlasti!

Izvor: Mondo, 08.Jun.2016

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas na vanrednoj konferenciji za novinare da iza rušenja u Savamali stoje najviši organi gradske uprave u Beogradu...Foto: Tanjug/Tanja Valič.."Pre osam dana sam rekao da ću da govorim o incidentu u Savamali. Tu postoje dve ključne stvari- istina i poverenje....

Nastavak na Mondo...

Vučić o Savamali: Odgovorni najviši organi gradske vlasti u Beogradu

Izvor: RTS, 08.Jun.2016

Premijer Aleksandar Vučić je rekao na konferenciji za novinare da je nesumnjivo da su najviši organi gradske vlasti u Beogradu odgovorni za rušenje objekata u Savamali. Istakao je da će oni snositi krivičnopravnu, prekršajnu i svaku drugu odgovornost. ...

Nastavak na RTS...

Vučić: Za Savamalu odgovorna vlast u Beogradu!

Izvor: OkRadio.rs, 08.Jun.2016

Mandatar za sastav nove Vlade Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u domu Narodne Skupštine potvrdio je navode "Novosti" da su identifikovani odgovorni za rušenje u Savamali Mandatar za sastav nove Vlade Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u Domu Narodne Skupštine potvrdio je...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.